От х:

Днес в x:

Арестуваха шестима при международна операция за трафик на жени

Шестима души - петима българи и една румънка, са задържани при международна полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестуваните се занимавали с трафик на бели робини, насилствена проституция и продажба на яйцеклетки. В акцията са участвали служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" на България и колегите им от Гърция", уточняват от МВР.

Съвместното разследване е продължило осем месеца. За периода групата е реализирала печалба, възлизаща на стотици хиляди евро. За дадените яйцеклетки на жените били обещавани 2000 евро, а само за една яйцеклетка бандити са получавали по 25 000 евро от клиентите. Престъпната група действала чрез употреба на насилие и заплахи към жените, като по този начин ги държали в пълно подчинение и страх. Действали при изключителна конспиративност, като донорките били български и румънски гражданки.

Повдигнати са обвинени за трафик на бели робини, насилствена проституция и сводничество и отнемане с цел последваща продажба на яйцеклетки. На задържаните е наложена постоянна мярка „задържане под стража". Съгласно гръцкото законодателство всеки от групата може да получи от 10 до 20 години затвор.

Задържан е и гръцкият доктор, който извършвал манипулациите. Продължават съвместни действия на българските и гръцките правоохранителни органи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини