От х:

Днес в x:

Даниела Тенчева: Модният мъж е с цветни вежди

Собственичката на "Студио 3" Даниела Тенчева-Георгиева бе на представянето на колекцията "Icones" есен-зима 2010-2011 година в Париж. Бляскавото шоу диктува световните модни тенденции в прическите. Демонстрацията се състоя в Лувъра на 12 септември. Хасковската стилистка бе една от 20-те български топ коафьори, които "Haute coiffure francaise" покани на събитието.

Даниела Тенчева-Георгиева, стилист

- Какви са последните модни тенденции в прическите? Какво видяхте в Лувъра?

- Артистични екипи от всяка страна представиха своите виждания за модерна прическа. В Лувъра се показаха най-добрите коафьори на Франция, Гърция и Канада. Те демонстрираха висша мода, не стандартни неща.

Французите винаги са много лъскави и атрактивни. И този път не направиха изключение. "Шанел" облече моделите им. В техния артистичен екип бяха Христос Гайе и Летисия Канао. Те диктуват модните прически в света. Правят холивудските звезди. Показаха високо вдигнати коси, с много обем. До скоро косите се носеха ниско прибрани, вече са вдигнати високо. Моделите им дефилираха с прибрани в мрежичка коси, украсени с разноцветни аксеоари. Напомнят модата в прическите от 30-те години, когато кичури коса са завивани като охлювчета. Охлювчетата сега са заменени с аксесоари.

Прическите бяха показани на страхотно шоу. Някои коси бяха скрити под ефектни пеперуди, които моделите сваляха, докато дефилират, за да се видят.

Дългите коси бяха авангардно подстригани. Досега пластовото подстригване беше съразмерно. Долната част на косата вече е изтънена, а горна - подстригана на каре. Ефектно е, получава се преливане. Стои по-геометрично. Досега геометрията на дългите коси бе изразена само в бретона и предната част. Вече се показва и в задната част. Много е авангардно, не знам на колко хора мога предложа такова подстригване, но е интересно.

- Какви са тенденциите при мъжките прически?

- Показаха цветни вежди при мъжете. В меден цвят и синьо. Дължините на косите са средни, с асиметрични бретони. За разлика отпреди по-дългата коса не е в тилната част, а в горната. Линията на подстригване е по-геометрична. В косите има кичури, в същия цвят са боядисани и веждите.

- С какво ви впечалиха гръцките коафьори?

- Имаха страхотна хореография. Костюмите на моделите им бяха много стилни. Представиха цялата своя културата и нация в 15 минути. С видеото, с музиката и облеклата. Моделите им бяха в бяло, с куполи на главата, от които косите им излизаха. Мъжете дефилираха като бойци с шлемове. На финала моделите бяха много ефектни - излязоха с рогове в косите.

- Кога български коафьори ще се представят на тази престижна сцена?

- Надявам се догодина наш артистичен екип да представи България. Там са впечатлени, че 20 стилисти от България членуват в "Haute coiffure francaise". Това означава, че има 20 достойни салона в страната.

- А какви са модните тенденции в облеклото?

- В парижките бутици не видях тесни панталони с ниска талия. Панталоните са с висока талия, с басти, широки, надолу тесни. Ризите също са широки, с дантелки и набрани ръкави.

Актуални са велурените елеци с колани. Обувките са заоблени отпред, с високи платформи и плътен ток. Това видях по магазините.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини