От х:

Днес в x:

Кметът продава офиса на ГЕРБ-Хасково и галерия „Лицо“

Офисите на първия етаж на малкия Бизнесцентър, сред които и централата на ГЕРБ, ще се обявят на търг

Предложение до общинския съвет за одобряване на търг за продажбата на офисите от първия етаж на малкия Бизнесцентър е внесъл кметът Георги Иванов. Става дума за 6 отделни помещения, сред които е и офисът на ГЕРБ - Хасково. Ще се продава и галерия „Лицо“. Площта на галерията е 82 кв. м. и за нея е обявена първоначална цена от 98 400 лв.

Офисът на ГЕРБ се състои от две помещения от по 83 квадрата, всяко от тях се обявява самостоятелно на търг за по 99 600 лева. Общо герберите трябва да се бръкнат с близо 200 бона, ако искат да запазят офиса си. Те са там под наем и плащат на общината малко над 600 лв. месечно.

„Не разполагаме с такива средства“, заяви за Haskovo.net областният лидер на ГЕРБ и депутат Иван Петров. Той обаче изрази надежда, че предложението може и да не мине в Общинския съвет. Заседанието на общинарите е насрочено за следващия петък, 24 септември.

„Жалко за парите,които вложихме в ремонта на помещенията“, каза още Иван Петров. Той не си спомняше точно колко са похарчили за ремонт и оборудване, но каза, че са някъде около 18 000 лв.

В останалите помещения в Бизнесцентъра, които ще се обявят за продажба, има застрахователна компания, аутлет, магазин за мобилни телефони.

Ако предложението бъде гласувано от ОбС, кметът ще трябва да насрочи дати за провеждането на търговете.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини