От х:

Днес в x:

Артеник Арабаджиян почетен на Хасково, президентът Първанов поздравява града

Новият почетен гражданин на Хасково - Артеник Арабаджиян

Роденият в Хасково Артеник Агоп Арабаджиян бе отличен със званието почетен гражданин на Хасково на официална церемония в театъра днес. 80-годишният спортен деятел от години живее в САЩ, но продължава да се вълнува от проблемите на спорта, от родината и родния си град. „Това е най-голямата награда, която дори не съм си помислял, че мога някога да получа от родното Хасково“, каза развълнуваният Арабаджиян. Отличието му бе връчено от кмета Георги Иванов.

Артеник Арабаджиян е ръководил като рефер баскетболни срещи на три олимпиади, на две световни и четири европейски първенства, бил е съдия на четири финала на Евролигата. Включен е в Топ-5 на баскетболните съдии в света за всички времена. Избран е за почетен съдия на световната баскетболна федерация.

За празника на града 8 септември бе получено поздравление от президента Георги Първанов. „Чест прави на ръководството на общината, че не се огъна пред трудностите в тези тежки времена“, пише Първанов в поздрава си.

Пред публиката в театъра бе прочетено и послание от областния управител Румен Данев, който поздравява кмета Георги Иванов за силния дух, с който преодолява трудностите.

На тържествената церемония в театъра присъстваха гости от побратимените градове – руския Шатура, испанския Енгера и английския Лестър. В залата бяха и депутатите от ГЕРБ - Иван Петров, Фани Христова, Делян Добрев, както и народният представител от Атака, избран от Хасково - проф. Станилов. Областният управител Румен Данев също бе сред публиката, придружен от заместничката си Румяна Въчева. Поне половината зала бе изпълнена и с представители на арменската диаспора. Сред тях бе и известният маг Астор, чието име също е Арабаджиян. На финала на церемонията той изпълни и няколко фокуса в чест на новия почетен граждани на Хасково.

Тодор Кръшков

 

Кметът Георги Иванов връчва отличието на Артеник Арабаджиян
Ваденето на банкноти от магическата кърпичка на Астор силно впечатли кмета и той го покани на работа в общината
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини