От х:

Днес в x:

Народа грабна въдиците заради скъпа риба

Въдичарите обсадиха водоемите

Значително завишение на любителите рибари констатират арендаторите на язовирите край Хасково. По техни наблюдения въдичарите са се увеличили поне с 1/5 през последните седмици. Едно от обясненията е очакваното поскъпване /някъде станало и факт/ на рибата в магазините. Заради това, запалени и не дотам запалени въдичари са изровили такъмите от мазетата и тръгнали да осигуряват рибно блюдо.

Шаранът по хасковските магазини се продава за 6 лв, на места 6 и 50, докато на повечето частни язовири уловът се купува по 5 лв килото. Същата е разликата и при амура. Сомът е 11-12 лв зад щанда и 8 лв при жив улов. Най-драстична разлика се очертава при масово купувания толстолоб. В част от хасковските магазини той направо липсваше, убеди се Haskovo.net. На други места пък имаше само замразено филе за 6.50. Все още, ако си го уловите от частен водоем, рибата ще ви струва 2-2.50 килото.

Наплив на любители има и на държавните водоеми, е видно от отчета на ИАРА. Само за ден през уикенда инспекторите са натресли 8 акта на любители рибари. Причините са липса на билети, повече въдици от разрешеното, а на трима - заради нощен риболов. Както е известно, уловената риба от държавните водоеми не се заплаща.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини