От х:

Днес в x:

Родители се бъркат с по 8 лв. за тест за глисти. Общини и болници висят за вода. Преглед на печата

Родители се бъркат с по 8 лв. за тест за глисти, пише в акцент на първата си страница днес „Хасковска Марица”. Изследването е задължително за деца, които повече от месец не са посещавали забавачка.

Мъж от Добрич трепе шаранчета с ток, хващат го, заглавие над главата на вестника. Бракониерът бил спипан от инспекторите на ИАРА, конфискували му такъмите и му треснали два акта.

Спортното в Хасково навърши 40 години, пише още на първа. Темата е разработена на цяла страница, в която може да се прочете накратко историята на школото.

Правителството решава за военните имоти днес, пише още на първа. На днешното си заседание кабинетът ще разгледа предоставянето на военни имоти на няколко общини, сред които и Хасково. Проблемът на местна почва нашумя миналата седмица, след като се разбра, че областният управител е дал съгласие само за една част от терените. Това даде повод на кмета да обяви, че градът е под икономическа блокада.

В Любимец отсвириха матурите, акцент от втора страница. И петимата зрелостници от града не са се явили на поправката на матурата по български език вчера.

След едномесечна ваканция „Новинар юг” отново е по вестникарските павилиони. Общини и болници висят за вода, е водещото заглавие на първа страница в днешния му брой. Няма община в областта, която да не ни дължи пари за вода, казва шефът на ВиК Петко Стойчев. Изданието публикува интервю с него на цяла страница. Заглавието е „Търсим 6 млн. лв. за водата на половин Хасково”.   

Върнаха ПМГ-Хасково на общината, не е ясно общинска ли е, заглавие над главата. Местната администрация е получила писма от министерството на земеделието и от  областния управител, че сградата се дава за ползване на общината. От писмата обаче не става ясно дали се прехвърля и собствеността, казва замкметът Венко Точевски. А това е необходимо, за да може общината да ремонтира школото.

5 квартала с нов водопровод до края на септември, акцент от втора страница. Става дума за Димитровград. До Коледа ще завърши и канализацията на левия бряг на Марица, допълва изданието.

Убиец на таксиджия жали доживотен затвор, водещо от трета страница. Става дума за Назъм Азиз, който чу присъдата си в Хасково, а сега обжалва в Пловдив. Заседанието е насрочено за 16 септември.

„Небесен гурбетчия” със свиленградска премиера, отбелязва на 12 страница вестникът предстоящото тази вечер културно събитие. Сборникът с избрани стихове на Ивайло Балабанов ще има официална премиера в Свиленград.

Това бяха основните теми в днешната преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини