От х:

Днес в x:

Съдят МВР за 50 млн. Пресата в събота

Министър обеща 7 магистрали за 2 петилетки

в. Сега

До края на 2020 г. България ще има 7 напълно завършени магистрали. За две петилетки освен планираните за този мандат "Тракия", "Люлин" и "Марица" трябва да бъдат достроени от край до край "Струма", "Хемус", "Черно море" и аутобанът от София до Калотина. Това обяви министър Росен Плевнелиев вчера пред "Дарик". Той обаче изтъкна, че за да се радва страната ни качествена пътна инфраструктура, ще са необходими поне 20-25 години и инвестиции от 20-30 млрд. евро. Парите, вложени в шосета, си стрували заради огромното влияние върху цялата икономика. Плевнелиев дори е сметнал какъв ще е ефектът от завършването на ""Тракия", която ще свърже най-големите български градове и ще увеличи потока туристи към морето. "Инвестирате 250 млн. евро и за 10 години имате възвращаемост 1 млрд. лв. - феноменално", обясни министърът.

Продават 68 имота във Варна заради дългове

в. Стандарт

За продажба заради дългове на собствениците им са обявени 68 имота във Варненско, сочи справка в регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Продават се 21 апартамента, едно заведение, 17 къщи и няколко парцела в региона. Хотел в курортен комплекс "Чайка" се продава за близо 2,5 млн. лв.

 Старо месо заплашва износа ни за Русия

в. Стандарт

Заловените в операцията "Дупетата" изрезки от салами с изтекъл срок на годност вероятно са били предназначени за контрабанда на руския пазар, смятат от Националната ветеринарномедицинска служба. Според шефа й Йордан Войнов, Русия може да каже, че затваря пазара си за саламите от България заради търговци като хванатите в операция "Дупетата". Според Войнов същото може да направят и страните от ЕС, които неотдавна допуснаха 500 наши предприятия да продават свободно в Общността.

 Искат 50 млн. лв от МВР заради проблема с документите

в. Новинар

50 млн. лв е общата сума на претенцията от страна на сдружение Гражданска инициатива „Справедливост” срещу МВР заради проблема с издаването на новите документи за самоличност.

От сдружението настояват Софийският градски съд (СГС) да признае, че за периода от 1 април до 26 август МВР е нарушило сроковете за издаване на лични документи и нормалната организация и ред за издаването им. Също така в иска се посочва, че министерството трябва да заплати сумата от 1000 лева, което е частично обезщетение от общата претенция в размер на 50 млн. лв. за нанесени неимуществени щети на подалите заявления за издаване на лични документи.

Глад за 1 стотинка

в. Стандарт

Дребните монети от 1, 2 и 5 ст. продължават да се търсят, каза подуправителят на БНБ Калин Христов. Българите складират дребните монети в домовете си и БНБ е принудена да сече и да пуска в обращение нови стотинки. Забелязва се спад на търсенето на монети от 50, 20 и 10 ст. и увеличаване на търсенето на монети от 1, 2 и 5 ст., каза Христов. Той обясни този факт с разрастването на ритейл услугите в България, навлизането в страната и концентрирането на големи търговски вериги, което увеличава търсенето на дребни монети. Големите компании за търговия на дребно не могат да си позволят да не върнат ресто, дори то да е 1, 2 или 5 ст., каза Христов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини