От х:

Днес в x:

Данъчните ни оправят за 6 минути

Тях ги обслужват за по 6 минути

Средно по 6 минути продължава обслужването на клиент на НАП Хасково, изчисляват от прес службата на местните данъчни. Благодарение на системата за управление на опашки, въведена през 2008-ма година, гражданите вече чакат при посещение в данъчното.

Изясняването на здравно-осигурителните права и подаването на данъчни декларации са двете най-търсени услуги в хасковския Офис на НАП.

94 257 клиенти са обслужени в Офис Хасково на НАП от началото на годината досега. Тъй като напливът не е равномерен, системата за управление на опашки „улавя“ вярно пиковите моменти и се пристъпва към откриване на допълнителни гишета. Предимствата на системата е че елиминира риска от пререждане между чакащите и свежда до минимум напрежението сред клиентите на НАП.

Февруари и март са били най-натоварените месеци за НАП в Хасково, показва анализът. През февруари са били обслужени 17 002-ма души, а през следващия месец 16 518. Големият брой клиенти тогава се дължи на активността на хасковлии и на фирмите да подадат в срок своите годишни данъчни декларации. В следващите месеци активността пада с по няколко хиляди, до 10 хиляди през юни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини