От х:

Днес в x:

Вежди аха да не стане почетен в Димитровград. Преглед на регионалния печат

"Вежди аха да не стане почетен в Димитровград"-заглавие над главата във вестник "Хасковска Марица". Предложението на кмета на Димитровград Стефан Димитров разцепи местният общински съвет. Само 16 от 28 съветници подкрепиха внесената в последния момент докладна. Все пак, родения в Димитровград скулптор стана почетен гражданин. Публична тайна е , че на него се разчита да помогне центърът на Димитровград да бъде обявен за архитектурен паметник.

"Две сирачета чакат за семейство в чужбина". Щели да бъдат осиновявани в Сащ. Като не може в България поради нежелание и бюрокрация, ще се осиновяват в чужбина. Проблемът е , че и за там бюрокрацията е много.

"Продаваш нива оставаш без евтино топло". Ако през последните 5 години сте продали селскостопански имот, дори да отговаряте на критериите за доход, няма да бъдете одобрен за помощи за отопление. Това е новата наредба по която ще работят социалните до края на 2010-та година.

"Ново 5: откриват Аутобана на 20-ти септември" Затварят лявата лента на участъка Любимец-Свиленград за преасфалтиране. Това не било включено в плановете, но на  Агенция пътища им останали пари от ремонта на магистралата и решили да ги оползотворят. Това променя драстично крайният срок който Бойко Борисов зададе на строителите-16-ти август. Вече няма да е и август, ще е чак на 20-ти септември. Толкова е технологичния срок според специалистите. Същевременно са отпуснати още 2.5 млн лева за ремонт на участъка от Свиленград до Ново село.

"Съветниците приемат бюджета на кмета". Днешната сесията запореден път е във фокуса на вниманието-този път с въпроса-ще ли приемат съветниците бюджета на кмета или не. Направена е предварителна анкета. Отговорът е : отчетът ще се приеме с мнозинство. Май така се случваше и през последните 10 години.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини