От х:

Днес в x:

Данъчните взеха ДДС-то на 38 фирми

Фирмите губят правата си по ДДС заради задължения

38 фирми от областта са служебно дерегистрирани по Закона за ДДС от инспекторите от Офис Хасково на НАП през първите 7 месеца на тази година. Прекратяването на ДДС-регистрация се извършва, когато фирмата има задължения към държавата, които надхвърлят стойността на активите и, системно не може да бъде открита от данъчните инспектори на посочения адрес за връзка. От тази година към причините за дерегистрация се добави и липсата на електронен адрес/ e-mail/ за кореспонденция. Големи задължения към хазната и системно укриване от контролните органи са главните причини за дерегистрацията на фирми в хасковско, посочват от НАП

Приходната агенция предупреждава всички фирми, които имат бизнес с румънски партньори да ги проверят дали са регистрирани по ДДС.

Това е необходимо, тъй като в северната ни съседка от 1 август действа нова система за регистрация на местните търговци, които извършват сделки в рамките на Европейския съюз. В резултат всички румънски фирми, които не са подали предварително заявление за извършване на сделки в ЕС, са били автоматично дерегистрирани по ДДС в системата VIES от 1 август. Тази система служи за обмен на информация по ДДС между данъчните администрации на страните членки на ЕС, като предоставя и възможност за публична проверка на ДДС-регистрацията на търговците.

В случай, че румънската фирма няма валидна ДДС-регистрация, българският търговец ще е задължен да начисли стандартната ставка от 20% ДДС при извършване на вътреобщностната доставка на стоки или услуги с място на изпълнение територията на Румъния.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини