От х:

Днес в x:

DM дрогеримаркт: Германски ред и качество в центъра на Хасково

Това не е в Хасково, но точно така изглежда и тукашния DM

Не ме питайте как и защо се подлагам на шопинг терапия в девет сутринта в неделя. Попадам в новичкия DM, защото търся по това нечовешко време паста за зъби „Хималая”. И те я нямат, но пък намирам всичко необходимо за шопинг терапия.

Германски ред и чистота цари в магазина.

Гледай ти, това било значи дрогерия.
Ето така значи било да се почувстваш европеец в Хасково. Истинския терапевтичен момент настъпва на щанда с парфюмите. Там попадам, след неуспеха ми на щанда за дезодоранти, за които няма тестери (шопинг терапията е сполучлива само когато успееш да направиш избор пробвайки; другото условие е да експериментираш с непознати неща). Обаче всички парфюми са с тестери. А какви парфюми има, направо съм в рая на терапевтичното пазаруване – огромен избор, мнооого известни марки и други които също са нашумяли напоследък, но къде да си ги пръснеш в Хасково в неделя сутрин. То Elizabeth Arden, то Christina Aguilera, то Mexx, то Tommy Hilfiger, то Escada, то Esprit. Накрая грабвам една Fantazy на Britney Spears и утешена от находката си, прибирам няколко дезодоранта от марките на DM. В крайна сметка немски са, а струват малко под/над 3 лв. Утешена от аромата на Fantazy, (благодаря ти, Бритни за нотките червено личи, киви, cupcake, жасмин, бял шоколад, муск и корен ирис, предназначени за абстрактно мислещи и можещи жени), взимам малко диетичен корнфлейкс и почистващ препарат за вкъщи.

Не е задължително да сте прехласнати по парфюмите. Всъщност

асортиментът
е няколко хиляди артикула - грижа за тялото, лицето, косата, зъбите и др., декоративна козметика, здравословно хранене, хранителни добавки, домакинство, храна за животни, асортимент за бебета. Всичко пак в този стил – ред, чистота и доста непознати за града ни марки, освен големия избор широко рекламирани. Предимно немски, някои от които собствени на DM.

А, да. Напоследък Хасково е непоносим за шопинг терапия, заради натрапливи консултант продавачи, като това е добрия вариант. Лошия е когато са натрапливи и некомпетентни. Но в DM ми излезе късмета,

много са им точни хората.
Не ми се мешаха на избора, а като ги питах нещо, веднага ме разбираха и отговаряха адекватно. Та след като изтествах в къщи всичките си придобивки, направих справка набързо и ето какво излезе. 

Dm Drogeriemarkt е германско-австрийска компания, специализирана в продажбата на козметика, стоки за дома и аксесоари, която стъпи в България миналата зима. Специализираната верига дрогерии е единствена по рода си в страната, доколкото ми е известно няма еквивалент. 

Според фирмения сайт, компанията стъпва в градове с над 40 000 жители, а магазините са с големина 350-400m², на пешеходни зони или търговски улици, с добра комуникативност и голям поток от хора. В Хасково – на мястото на „Пицарела”, от този петък. Наистина работят в неделя, както и всеки друг ден - от 9 до 20 часа.

Dm Drogeriemarkt е една от най-успешните вериги дрогерии в Европа с 2024 филиала в цяла Европа и има представителства в Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Хърватска, Словения, Словакия, Босна, Сърбия, Румъния.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини