От х:

Днес в x:

Хобито на Вера Георгиева- пликове за честитки и бижута

Шикозни пликове за специални случаи изработва Вера Георгиева. Хобито така е погълнало 36-годишната хасковлийка, че често се увлича и ги майстори дълго след полунощ. По образование е начален учител, но работи във фирма за изкупуване, преработка и износ на тютюни.

Първия плик декорира преди два месеца, когато семейството й получава покана за сватба. Младоженците не искаха подаръци, а пари. Реших да ги пъхна в луксозен плик, който сама ще изработя, споделя Вера Георгиева. Декоративна хартия, картони, сухи цветя и панделки тя има в изобилие. Събира ги с години от букетите, които получава за своите празници. Пликът за сватбата е в бяло и лилаво. Използва мрежа и панделка. Сама съчинява и пожеланието към двамата влюбени. Гостите на тържеството я обсипват с комплименти, когато съзират впечатляващия плик.

Могат да се използват за всевъзможни случаи - за покана за сватба, за любовни писмо, за честитка, дори и скъпо бижу можеш да подариш в такъв плик, казва Вера.

Идеята да изработна пликове й хрумва преди 10 години. Поканите за моята сватба бяха от Турция. Бяха много красиви, дотогава не бях виждала такива. Хрумна ми, че мога да правя подобни, доверява сръчната хасковлийка. Освен че майстори пликове, тя умее майсторски да декорира кошници с цветя. Стар кашон може да  превърне в уникална кутия. В подобна тя прибира своите пликове. Облепих кашон с парчета останали тапети. Използвах много мрежа и панделки и се получи неповторимо, разказва тя.

Има намерение да отвори бутик, в който ще развихри таланта и въображението си с пълна сила. И ще може да задоволи прищевките и на най-капризните клиенти. Но има време, загадъчно заключва тя.

Христина Котларска

Първият плик

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини