От х:

Днес в x:

В УНСС-Хасково: 217 кандидат-митничари на тест за честност

217-те мераклии за митничари ще решават тестовете в аулата на УНСС-Хасково

217 кандидати се явяват днес на конкурса на Агенция „Митници“ в хасковския филиал на УНСС. Свободните работни места са 5, съобщи шефът на митницата в Свиленград Стефан Марашев. Одобрените ще започнат работа в „Пътни такси и разрешителни“ (на кантара) на Капитан Андреево.

Мераклиите за митничари ще решават днес два теста, уточни експертът „Човешки ресурси“ в митниците Маргарита Иванова. Първият е тест за интелигентност, а вторият – за честност. Иванова го нарече „тест за интегритет“. Задачата на въпросите била да се установи доколко кандидатите са податливи на „лошо поведение“. Казано с прости думи – дали са податливи на подкуп. С ключа за теста обаче от комисията не разполагали. Той бил в авторите му, които щели да оценят кандидатите и да предадат готовите резултати на журито. Преминалите успешно тестовете утре се явяват на интервю, след което ще стане ясно кои ще са щастливците, които ще заработват на кантара.

Стартовата брутна заплата на новоназначените ще бъде около 500 лева, поясни шефът на митницата в Свиленград Стефан Марашев. По думите му новите служители ще получават такова възнаграждение, докато се водят „младши инспектори“, т.е. най-малко три години.

Запитан как си обяснява този значителен интерес към една не чак толкова високо заплатена работа, Марашев отговори, че вероятно кандидатите имат своята представа за службата. „Известна институция сме. Сигурно кандидатите четат много вестници“, обясни митническият шеф.

Той добави, че мераклиите за работа на кантара били не само от цялата хасковска област, но и от София, Пловдив, Русе. Попитан как ще се справят финансово с такава заплата в чужд град, Марашев отвърна, че и на него му било интересно. Щял да ги пита.

Тодор Кръшков

Кандидат за митничар вече е извадил портфейла си на масата
Стефан Марашев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини