От х:

Днес в x:

От сряда Стаматов шеф на „Хасковска Марица” ?

Иван Стаматов ще дебютира в медийния бранш

От сряда шефът на „Монолит” Иван Стаматов ще стане собственик на регионалния ежедневник „Хасковска Марица”. Новината не бе отречена от строителния бос. „Засега преговорите вървят нормално, но до сряда нищо не е окончателно. Звъннете тогава пак”, любезно обясни бизнесмена. Той остави без отговор въпросите доколко е дяловото му участие във вестника и какви промени ще настъпят в политиката на ежедневника.

По неофициална информация, от началото на септември на поста главен редактор ще застане дългогодишната журналистка Радост Гинева. Тя се подвизаваше години наред на длъжността зам главен редактор , но напусна преди две години.

Колкото и да не е за вярване, в момента вестникът се списва само от двама души-репортерите Иван Колев и Весела Тодорова. На книга има още пишещи, но Цанка Семерджиева и Даниела Захариева са в майчинство. В „Хасковска Марица” работят още двама фотографи, начело с доайена на професията в Хасково 83-годишния Карекин Карекинян и 5-ма в рекламата. Един от вървящите слухове е , че новия собственик ще обяви конкурс за нов екип.

Вестник "Хасковска Марица" излиза от 19-ти юни 2002-ра година. Той е част от консорциум „Марица”, който издава вестниците „Марица”, „Струма”, „Пазарджишка Марица”, „Куриер 5” и др. Разпространява се на територията на всички общини от хасковска област. В силните си години, вестникът достигаше тираж от 3 500 бройки-нещо абсолютно недостижимо сега за всички вестници от областта взети заедно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини