От х:

Днес в x:

Яка чистка в ГЕРБ. Преглед на регионалния печат

Яка чистка в ГЕРБ, пише в заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Става дума за общинските структури на партията, областната е бетонирана в лицето на Иван Петров. Местните организации са посочили шефовете си, но трябвало да ги одобрят в София. Според разузнаването на изданието юздите в Харманли поема Наталия Пачаманова, в Димитровград Катя Янева, в Хасково – областният Румен Данев. В Минерални бани – няма яснота.

Търговията сгъната наполовина, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Данните са от статистиката. Поредното дъно.

България е философска държава, (според едно от определенията философията е "търсене на черна котка в тъмна стая и котката да я няма там). В този смисъл сме и бездънни.

Повече домакинства на твърдо гориво, друго заглавие от първа. Цените на цепениците са от 110 до 130 лева.

Изгоря пежото на шеф в замъка на FILA, пише вестникът на криминалната страница. Става дума за вчерашния инцидент на пътя за Баните. FILA е Международната федерация по борба, уточнява изданието. Собственикът на пежото бил шеф на охраната в седалището й в Швейцария.  

Мостът между левия бряг и центъра – опасен, пише още в броя. Става дума окаяното състояние на съоръжението в Димитровград. По традиция институциите си прехвърлят топката.

За няколко левчета повече... Фоторепортаж за просяците в Хасково – на страница 4.

Затварят Е-80, пипнат ли болницата в Харманли, водещо заглавие в „Новинар юг”. Заканата е от комитета за спасяване на МБАЛ Харманли.

Двама министри и Станишев смотаха инвестиция за 500 млн. това е заглавието на продължението на интервюто с бившата областна управителка Райна Йовчева. Става дума за провалената инвестиция на австрийската компания „Кроношпан”, която искаше да купи терен край Узунджово. Фирмата сега работи в Сърбия и дава работа и хляб на стотици.  

Руски камбани ще бият от Ямача, акцент от втора страница. Те вече били поръчани, ще им чуем гласа в началото на септември.

Потвърдиха 13 г. решетки за милиционер убиец, водещо заглавие от 3 страница. Присъдата за Ангел Дявола от Одринци потвърдена от Апелативния съд в Пловдив.

Свиленградска гълъбица взе 1017 км за три дни, пише на 12 страница в броя. Пернатото прелетяло от Полша до Свиленград по време на тазгодишния маратон, стартирал на 17 юли. Птицата е на Георги Бакшев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини