От х:

Днес в x:

5 пъти по-евтин тютюн на битака. Преглед на регионалния печат

Свирепата катастрофа с двама загинали и 6-има ранени на Е-80 миналата вечер е водеща новина и в двата регионални всекидневника. Жертвите на войната по пътищата в областта вече са 17, отбелязва „Новинар юг”.

Другото водещо заглавие в него е „5 пъти по-евтин тютюн на битака”. 30 лева е килото, но трябва да се смеси с по-качествен, за да става за пушене, предупреждава изданието.

Първата профи-майка – ромка, акцент от първа страница. 26 жени от областта напират да станат платени майки, с 5 от тях социалните водят разговори. Условието е единият родител да е безработен.

Хасково си прибира 60 деца с увреждания, акцент от 2 страница в „Новинар юг”. Според Националната стратегия хлапетата трябва да бъдат върнати по родните места до края на 2011 г.

Половината жито подгизва в дъжда, режат помощите на 21 бедни, отказват да се трудят, „Хигия” отряза МБАЛ, още заглавия от броя. „Хигия” не е частната болница в Хасково, а дистибуторска компания за лекарства. Оттам искали по 60 бона на месец плюс текущите заявки, което пък е непосилно за МБАЛ.

България е по-добре от почти всички в ЕС. Заглавието, звучащо като виц на абсурда, е на интервю с хасковския депутат Делян Добрев. Европейските държави вдигат данъци и намаляват заплати, ние нито вдигаме данъци, нито намаляваме заплати, казва депутатът.

Ех, Деляне, 100 години да вдигат данъци и да намаляват заплати, пак ще получават повече от нас. Ние можем само да мечтаем да сме в криза като гръцката, с техните „орязани” заплати и пенсии.  

Работата отива на зле, вървим към второ дъно, контрапункт на положителното интервю – разговор с проф. Кръстьо Петков, който пък твърди обратното на Делян Добрев.   

Обраха бензиностанцията на Богдана Хасърджиева посред бял ден, акцент от първа страница в „Хасковска Марица”. От „Мустанг” били задигнати 500 лв. Изданието припомня и предишния обир, който се оказа инсценировка.

Две дами напират за шеф на ДНА, пише още на страницата. Предстои интервю за длъжността, кандидатки са Светлана Иванова и Надя Йорданова, пише вестникът.

ГЕРБ: защо да не издигнем кандидат кмет на Димитровград, пише в акцента на 2 страница. Думите са на общинския съветник Антон Вълков. Който не пропуска да допълни, че последната дума е на областния началник Иван Петров.

Бракониер крие риба и такъми в бент, пипват го, пише на 3 страница. Става дума за известния Иван Балашев от Любимец, който бил спипан на язовир „Ивайловград”.

Александър Калинов взе бронз на европейското, акцент от спортната страница. Хасковският боксьор спечели приза в състезанието за младежи до 14 години в Ямбол.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини