От х:

Днес в x:

ИАРА хвана Данчо Руснака. Спират скоростния влак до Димитровград? Преглед на регионалния печат

"Асталди" спира скоростния влак до Димитровград? Челно заглавие в "Новинар юг", под което се твърди че фирмата изграждаща високоскоростната жп-отсечка "Асталди", няма средства за да направи заложеното в проекта. От фирмата работят ударно по проекта Първомай-Свиленград, но забавеното строителство и мащабните дейности слагат прът в колелата. Парите по финансиращата програма ИСПА приключват до края на годината. Може да се дофинансира със средства по програма Транспорт, ама тепърва трябва да се кандидатства. Кметът на Димитровград Стефан Димитров официално е помолил правителството да не дава строително разрешително на "Асталди" за работа в града, защото има сериозна опасност Димитровград да бъде разкопан и изоставен, като спрат средствата.

"Линейка и екип до 24 часа на Капитан Андреево". Спешната помощ на границата стана официално факт от вчера. Постоянен екип на спешна помощ ще дежури, да не се случи нещо на пътниците в жегите. Целият проект е финансиран от турската страна, която е партньор.

"20 свободни места в старческия дом на Кенана" По рано за там чакали стотици, но сега правилата били други. Кандидатите трябва да нямат банков влог или да не са прехвърляли недвижим имот през последните 5 години. Това редуцирало значително броят на мераклиите.

"Антон с еврозлато по информатика". След като спечели бронз на световното по информатика, сега талантливия възпитаник на хасковската математическа гимназия добави в колекцията си и златен медал от европейската олимпиада в Словакия.

"Апелативният съд потвърди: решетки до живот за Момата". И втората инстанция в съдебната система, в случая апелативния съд в Пловдив, потвърди доживотната присъда, дадена от хасковския окръжен съд. Серийният убиец Недялко Димитров-Момата искаше присъда от 20 години затвор?! Килърът, за който се доказа, че хладнокръвно екзекутирал димитровградско семейство, "чувствал" че трябва да живее за някаква надежда в затвора и затова не искал?! доживотно без право на обжалване. Слава богу родния съд още не взима под внимание исканията на бандитите.

"Инспектори от ИАРА гонят бракониер, той прескача огради и се крие по мазета" С това обяснително заглавие от страница 3-та, "Хасковска Марица" съобщава за един от най-сериозните успехи на местната ИАРА. След като закопчаха по-рано през годината таховците, сега риболовните ченгета хванаха в крачка и Йордан Каракехайов, по известен като Данчо Руснака. Счита се че Руснака е един от най-упоритите бракониери на язовира в Ивайловград. Той бил сгащен преди няколко дни, докато си прибирал мрежите от язовира. В тях имало 58 кила уловена риба. Според "Марица" Данчо хукнал да бяга в посока Бориславци, скачал през дворове, криел се в мазета, но накрая все пак бил спипан. Съвсем по холивудски.

Честта да бъде на първа страница е получила информацията за Масларова. Депутатката се заяжда с колегите си от ГЕРБ, че уж те щели да решат проблема с връщането на надзвето майчинство. Бившият социален министър, по чието време бе приет закона, по който сега цакат родителите да връщат на държавата пари, заявява най-нахално: още по мое време казах че текстът в закона е неясен?! Масларова препоръчва президентът Първанов да опрощава глобите на родителите. Нещо като помилване за осъден.

"Намериха загубения пистолет на гранична полицайка" от страница първа. Патлакът на Светлана Ташева бе открит в зелена морава. Търсеха го дори в тоалетна. Заради него служителката е с намалена заплата в период от 1 година.

"Антикризисна мярка: Селата в Баните на тъмно" Всъщност, спряно е уличното осветление в селата от община Минерални Бани. Това била антикризисна мярка, резултат от редуцирания общински бюджет.

"Пътното отказва да приеме шосе от калпав строител" Отсечката Радовец-Княжево в тополовградско бе ремонтирана 1.5 години, но даде дефекти няколко месеца след въвеждането и в експлоатация. Консорциумът ГД "Клокотница" сам я възстановява. Тази фирма не съществува в системата за фирмено разузнаване ДАКСИ, а интересното е че е печелила няколко пъти търгове за ремонт на пътни отсечки под това име. Сега пътното отказало разнебитения път и искало фирмата "фантом" да си оправи бакиите.

На страница 4-та в темата на броя: "Шашваме гастърбайтерите със странни маршрути". По пътя за границата и обратно, чужденците трудно се ориентирали, кой път работи и през къде трябва да минат за да избегнат затворените отсечки.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини