От х:

Днес в x:

Турция плаща 130 хил евро да си сложим медпункт на границата

Шофьорите бяха подозрителни към раздаваната им вода

130 хиляди евро струва поддържането на медицински пунктове от двете страни на българо-турската граница в периода 1-ви юли - 30 септември. Парите се осигуряват от Турция, макар проекта да се брои за българо-турски. От наша страна има линейки с квалифицирани персонал, санитарен пункт с безплатна тоалетна на Капитан Андреево и безплатна минерална вода за всеки влизащ и излизащ от страната.

6-ма лекари от хасковската Бърза помощ осъществяват денонощни дежурства. Въпреки жегата, днес няма много хора търсещи помощ , разказа хасковския доктор Митко Иванов. В предишните дни обаче имало хора с топлинни удари и високо кръвно. Същото оплакване имаше и 72 годишен местен работник, който се възползва от стоящата наблизо линейка и дойде за „едно кръвно и некой илач“.

„Много добре. 7 годишната ми дъщеря е с алергия и не знам кога ще получи криза“ видимо облекчена бе Гюлнар Коркмаз. Истанбулската гражданка си бе взела мъж от Кърджали и покрай него знаеше сносно езика. На друга граница не била срещала безплатна медицинска помощ. Призна си, че не пътувала много, но до България отскачала често.

Гастарбайтерите бяха информирани и за безплатната медицинска помощ

Много от тираджиите гледаха подозрително служителите на БЧК които им подаваха замръзналите бутилки с минерална вода. Успокояваха се като чуеха free /безплатно/. Още по подозрителни бяха нашенци, които отиваха в южната ни съседка. Дори не сваляха стъклото на колата за да чуят обясненията за вода и медицинската помощ.

Високо кръвно и топлинни удари бяха най-честите оплаквания

Българския червен кръст и Червения полумесец са главните партньори по проекта. Официалното му откриване ще стане в понеделник 19-ти юли. Как е уреден въпроса със спешната помощ на границата вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Мед пункта бе между селото и гранично-пропускателния пункт
Гюлнар Коркмаз е доволна от наличието на медици на пункта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини