От х:

Днес в x:

21 класа отпаднаха за година. Разпродават „Каваците” на Банев. Преглед на печата

468 деца са отпаднали от училище през последната година, пише във водещ материал на първа страница „Новинар юг”. Данните са от инспектората по образование. Причините са няколко – социални, поради бедност, или пък преместване в друго училище – в друга област или друга държава. 5 паралелки в гимназиите пък няма да се сформират поради липса на достатъчно желаещи.

Данев ще продава имоти до 500 бона, на първо четене, акцент над главата на вестника. Вчера в парламента бе променен закона, който вече дава право на областните управители да продават държавни имоти до тази сума на данъчната оценка. Малко след гласуването обаче в НС се появи премиерът, който обяви, че веднага се подготвя нова поправка – до 10 бона.

Разпродават за 8.7 млн. „Каваците” на Баневи, пише на 2 страница. Къмпингът е обявен за продажба от частен съдия изпълнител заради непогасени задължения на една от фирмите на хасковлията Николай Банев.

Мобилна група приема заявки на лични карти, акцент от 3 страница. Вместо служителите на голяма фирма да ходят в МВР, МВР ще ходи при тях по заявка.

Пратиха в пенсия шефа на ГКПП Капитан Андреево, пише още на страницата. Румен Митев омахан във връзка с изказване за акцията на бопаджиите по границата наскоро.

Хасковлия налепи лековити Бойко и Симеон, очерк за инж. Николай Колев на 6 страница.

ДПС узурпира цялата власт в Баните, водещо заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Там се сформирало ново мнозинство на доганистите. На темата е отделена цялата 4 страница, макар че приватизирането на бившия курорт от ДПС е факт от доста години. Нещо повече, самозабравилите се доганисти от Баните дори пращаха трактористи и тротоараджии по върховете на държавата.

Родилното запазва 40 легла, друг акцент от първа страница. Според шефката на отделението оптимизацията на структурата е направена в началото на годината с орязването на 17 легла и повече няма накъде.

Дават 20 млн. на Свиленград, пише с въпросителна накрая на 2 страница. Наши министри се пазарили в Брюксел за удължаване на сроковете на няколко проекта, сред които и свиленградският – за пречиствателна станция.

ГЕРБ прецака Харманли за боклука, друго заглавие от същата страница. Правителството не дава парите на общината, обещани срещу приемането на софийските бали с боклук. Давали на няколко други общини. Съмненията в Харманли са, че това става заради партийната принадлежност на кмета Михаил Лисков, защото тези, на които давали, били от ГЕРБ.

Искали от Хасково II 20 бона за лиценз за В група, акцент от спортната страница. Това признавали с половин уста местните футболни босове. Те обаче били решени да не дават пари, а да изчакат решението на БФС в Пловдив, което трябва да бъде огласено до 22 юли.

Определят „почетен селянин” в Хухла, акцент от последната страница. Призът ще бъде връчен на започващите този уикенд „Мистерии на Хухла”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини