От х:

Днес в x:

Нощ на мелета и стрелба в софийския транспорт

Младежи от ромски произход са в ареста след като два пъти предизвикали разправии и побой за една нощ. 

Сигнал за инцидент в автобус на градския транспорт е получен снощи в Девето РУП-СДВР към 23,30 часа. От телефона за спешни повиквания 112 предали, че в автобус по линията №309, който пътувал по бул.”Европа” в посока към ж.к.”Люлин”, възникнал скандал между шумна група от около десетима и пътник /71г./ . Поводът – възрастният столичанин им направил забележка да не викат и да не пушат в рейса. В отговор бил нападнат и бит. В опит да се защити 71-годишният произвел изстрели с газовия си пистолет, но нападателите му успели да му го отнемат, заедно с мъжка чантичка с лични документи. След многобройни удари по главата и тялото, биячите му побягнали от превозното средство  и се оттеглили в неизвестна посока.

Междувременно  в помощ на пострадалия пътник се намесил шофьорът на автобуса  /46г./, който още с разразяването на разправията подал сигнал. На място са пристигнали полицейски патрул и екип на СМП за оказване на първа медицинска помощ на пострадалия, който после е откаран за преглед в „Пирогов”. След преглед възрастния мъж освободен за домашно лечение с контузни рани в главата и тялото.  На мястото на произшествието е изпратена и дежурна следствено-оперативна група от Девето РУП-СДВР. Извършен е оглед, иззети са следи, разпитани са очевидци. По случая е образувана преписка.

През това време патрули предприели издирване и заграждане на района и скоро, към 0.15.часа на бул.”Добринова скала” служителите на реда спрели такси, в което пътували четирима. Тримата мъже и жената в колата отговаряли на описанието на извършителите, дадено от свидетели. Действително, при проверката полицаите забелязали по дрехите на единия червеникави петна и предприели щателна проверка на документите за самоличност на пътувалите в таксито. Тогава един от група опитал да побегне отколата, но е задържан. Той оказал съпротива, отказал да се подчини на разпореждания на служителите и са му поставени белезници. На път към полицейската кола проявил агресивност, като ритал по вектрата и оставил следи в задната част на ламарините. По-късно е изяснена самоличността му – А.М./21г./ от плевенското с. Радомирци, известен на органите на реда. Заедно с него в Девето РУП да са доведени и А.М./23г./, от същото село, също криминално проявен.; 19-годишната С.В., и тя от Радомирци, непозната на полицията; непълнолетна /17г./ от София, с регистрация по чл.194 от НК.  И четиримата са задържани за 24 часа. При обиска на по-големия от двамата братя А.М. е намерен газов пистолет, от същата марка като на бития в автобуса столичанин.

На друг сигнал, получен към 23:40 часа от 29-годишен жител на ж.к.”Люлин” , реагирали полицаи от същото районно управление. Според съобщението му, четирима /сред които една жена/ го нападнали в района на тролейбусна спирка на тролейбус № 7 , нанесли му побой и се оттеглили към Кооперативен пазар - Люлин.
След минути, в района на бул.”Дж.Неру” и бул.”Индира Ганди”там са задържани четиримата:  В.А./21г../, живущ в гр.Кула, област. Видин, регистриран за престъпления по чл. 129 и 195 от НК; И.Н. /27г./ от. София, ж.к. “Х.Димитър”, регистриран за престъпления по чл. 194, 195, 216 и 325; непълнолетен /16г./ от с.Радомирци, и той известен по изброените членове; 17-годишна от Радомир, регистрирана по  чл.194 и 198 от НК.Осмината са задържани за 24 часа и е установено, че са съпричастни към случката в автобуса. В Девето РУП е образувана преписка. Продължава работата за доизясняване и документиране на случая.

Източник: mvr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини