От х:

Днес в x:

Общината засекрети визита във Франция. Арестуваха братя роми-лихвари. Преглед на печата

Общината засекрети визита във Франция, пише на последната си страница „Хасковска Марица”. Посещението е по покана на управата на Шатийо-сюр-Ендр, с който Хасково установи приятелски отношения. Визитата е по повод националния празник 14 юли – падането на Бастилията.

Лихварство разпали ромска война, съобщава на първа страница вестникът. След ареста на двама братя лихвари от Симеоновград родата се усъмнила, че е предадена от братовчеди.

Сметната палата хвана в крачка Михаил Лисков, пише в другия акцент на първа страница. Проверка показала множество нарушения в управлението на общината.

Ана-Мария Борисова по терлички в Хасково, водещо на 2 страница. Здравната министърка била на работното посещение в областния град, разяснила здравната карта и отпрашила нататък.

Вувузелата е елементарна като пионерска тръба, казва за вестника хасковският музикант Коста Арнаудов. Мнозина местни не успели да надуят символа на Световното и решили, че трябват специални умения.

$1000 месечно за Тенгиз в „Анталия”, пише в заглавие над главата „Новинар юг”.  Хасковлийката ще учи комшиите на плажен волейбол.

Арестуваха за лихварство братя ромски тартори, друг акцент от първа страница в броя.  Акцията на МВР срещу незаконната дейност в една от махалите на Симеоновград и последвалата вендета са описани на криминалната страница.

Хасковско си поиска 7 млн. от Дянков, челен материал на първа. Една трета от събраните суми за данък общ доход да остават в местната хазна, поискали от хасковското данъчно на национално съвещание преди дни. Финансовият министър бил запознат с претенциите на общините. Ако ги уважи, Хасково ще получи 7 млн. лв. отгоре.

Падат 100 легла в МБАЛ Хасково, пише с въпросителна накрая на 2 страница. Това е вероятният резултат от посещението на здравния министър Ана-Мария.

5 попа и 50 земеделци се молиха за слънце, друго заглавие от 2 страница. Мобелен срещу дъжд вчера в димитровградско.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини