От х:

Днес в x:

7 °C

Общината засекрети визита във Франция. Арестуваха братя роми-лихвари. Преглед на печата

Общината засекрети визита във Франция, пише на последната си страница „Хасковска Марица”. Посещението е по покана на управата на Шатийо-сюр-Ендр, с който Хасково установи приятелски отношения. Визитата е по повод националния празник 14 юли – падането на Бастилията.

Лихварство разпали ромска война, съобщава на първа страница вестникът. След ареста на двама братя лихвари от Симеоновград родата се усъмнила, че е предадена от братовчеди.

Сметната палата хвана в крачка Михаил Лисков, пише в другия акцент на първа страница. Проверка показала множество нарушения в управлението на общината.

Ана-Мария Борисова по терлички в Хасково, водещо на 2 страница. Здравната министърка била на работното посещение в областния град, разяснила здравната карта и отпрашила нататък.

Вувузелата е елементарна като пионерска тръба, казва за вестника хасковският музикант Коста Арнаудов. Мнозина местни не успели да надуят символа на Световното и решили, че трябват специални умения.

$1000 месечно за Тенгиз в „Анталия”, пише в заглавие над главата „Новинар юг”.  Хасковлийката ще учи комшиите на плажен волейбол.

Арестуваха за лихварство братя ромски тартори, друг акцент от първа страница в броя.  Акцията на МВР срещу незаконната дейност в една от махалите на Симеоновград и последвалата вендета са описани на криминалната страница.

Хасковско си поиска 7 млн. от Дянков, челен материал на първа. Една трета от събраните суми за данък общ доход да остават в местната хазна, поискали от хасковското данъчно на национално съвещание преди дни. Финансовият министър бил запознат с претенциите на общините. Ако ги уважи, Хасково ще получи 7 млн. лв. отгоре.

Падат 100 легла в МБАЛ Хасково, пише с въпросителна накрая на 2 страница. Това е вероятният резултат от посещението на здравния министър Ана-Мария.

5 попа и 50 земеделци се молиха за слънце, друго заглавие от 2 страница. Мобелен срещу дъжд вчера в димитровградско.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини