От х:

Днес в x:

Борисова на вечерна проверка в хасковската болница

Информация утре, отсече Пандов

Здравния министър Анна Мария Борисова направи внезапна визита на хасковската болница в неделя надвечер. Доктор №1 на България „прескочила“ от Стара Загора, където нищила местните здравни проблеми, до хасковските такива. „Нещата са сериозни“ коментира резултатът от визитата д-р Тодор Пандов. Директорът на местната МБАЛ отказа повече информация. Персоналът на болницата щял първи да чуе новините на утрешния медицински съвет по обяд. Пандов отхвърли някои от появилите се слухове, че ще подава оставка или че ще има мащабни съкращения.

„Обсъждахме здравната карта на България, както и резултатът от срещата на директорите на областните болници“ резюмира неделните разговори от 17.30 до 20. 30 часа Пандов. Няма „окончателни“ решения, които да касаят хасковската болница.

Според обсъжданата национална здравна карта, някои болници в страната ще загубят клинични пътеки и отделения, други ще трансформират дейността си например в хосписи. Здравната карта ще регламентира и бъдещите бюджети на лечебните заведения. От март досега, хасковската болница систематично е с орязан с 20% бюджет спрямо заработката по клинични пътеки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини