От х:

Днес в x:

Министър: 31 км. магистрала готови след 37 дни

Росен Плевнелиев даде пресконференция на платното под надлез "Ново село"

Отсечката от магистрала „Марица“ - от Любимец до пътен възел „Ново село“, ще бъде готова до 15 август, както обещахме, и нито ден по-късно. Това обяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Днес той инспектира строителството на аутобана.

„31 км. от „Марица“ ще са готови това лято и на 15 август ще бъда тук да ги открия“, закани се преди няколко месеца премиерът Бойко Борисов. Тогава той доста се лута, докато открие признаци на магистрала сред къра. „Ей това са правили 25 години – чопвали са оттук оттам по нещо, строили са на парче, когато има и както дойде“, описа четвъртвековната сага с магистралата Борисов.

„Искаме когато правим нещо, да го направим както трябва“, уточни днес, стъпил на платното, строителният министър. „Сега се полага износоустойчив пласт. Използва се нов вид битум“, допълни той.

Изпълнител е „Пътни строежи“ АД – Пловдив. Днес техен представител показа на министъра докъде са стигнали с проекта. 31-километровата отсечка на магистралата струва 35 млн. лв.

„Към този момент в България се строят 82 километра магистрали“, заяви още Росен Плевнелиев. „Предишните правителства са правили средно по 10-12 км. годишно“, сравни веднага той. И допълни, че стремежът на кабинета Борисов е да има по 240 км. нови аутобани на година.

Haskovo.net

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини