От х:

Днес в x:

Областният Данев джитка с опел за 300 лв. Преглед на печата

Областният управител Румен Данев джитка с опел за 300 лв., пише в заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Губернаторът купил возилото на старо през 2004 г. Банкерът Данев успял да скъта и 2000 долара за черни дни.

Имотните декларации на властта са обект на още дописки от 2 страница. Депутатката Фани Христова тънела в кредити, а бившият кмет на Стамболово Гюнер Сербест бил най-богат.

Хасковската община минава на 4-дневна работна сдемица, пише в акцента на 2 страница. Всеки петък чиновниците ще излизат в неплатен отпуск.

Гербери: По-малка брадва за общините. Хасково: Сатърът - преди актуализацията, пише още на страницата. Предмет на спора са вчерашните изявления на депутати от ГЕРБ, че намаляват финансовата секира за общините от 15 на 12 процента. От общинската администрация обаче веднага реагираха, че всъщност дават на общините дължимото по закон. И още нещо, на което така и не се получи отговор. Защо субсидията за община Хасково за юни е била намалена с 400 000 лв., преди още да е гласувана актуализацията? Явно Симеон Дянков казва „хоп”, преди да е скочил.

До 5 г. решетки заплашват Боряна за трагедията в Охрид, акцент от 3 страница. Съпругата на Клюнчев – Боряна, ще бъде съдена за организираната от нея трагична екскурзия, при която се удавиха 15 българи.

Страница 4: запис от брифинга на кмета Георги Иванов. Има няколко думи и от заместничката му Нели Станева. Темата – 10-те милиона.

Забравят диабетичка без храна 2 дни в Нервно, пише в акцента над главата „Хасковска Марица”. 67-годишната Невена Мичоновска страдала от диабет, високо кръвно и язва, а я оставили два дни без храна в отделението. Според шефката на Нервно д-р Вълкова няма нарушение.

ТИПС-А: Не обжалваме проекта, защото сме национално отговорни, акцент от 3 страница. Изданието разказва за вчерашния емоционален брифинг на кмета Георги Иванов, а в текста публикува и отговора на консорциума. В него се твърди, че софиянци не обжалвали пред КЗК търга, защото от Европа ще образуват наказателно производство срещу България.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини