От х:

Днес в x:

Кметът тъне в борчове, ОбС шефът с имоти за 200 бона

Шефът на ОбС Хасково Делян Делчев е сред най-имотните в града

Заем от 70 000 лева от физически лица е взел през миналата година кметът на Хасково Георги Иванов, личи от декларацията му, подадена в Сметната палата. В същото време градоначалникът декларира наличност от 80 бона. Къща в смолянското село Стойките, купена за 77 000 лева, е новата имотна придобивка за 2009 година, която кметът декларира. През същата година той се е сдобил и с 5 дка нива в землището на село Гарваново, а е продал също нива, но с площ от 1 дка.

Паркът от ретро автомобили на Георги Иванов се е увеличил с още едно возило през миналата година. Това е "Булгар рено", което градоначалникът е успял да спазари за 100 лева. Пред Сметната палата кметът декларира, че няма банкови влогове и депозити нито в лева, нито във валута.

Шефът на ОбС Хасково Делян Делчев е сред най-имотните в града – декларирал е като своя собственост 6 недвижими имота. Три от тях са апартаменти в Хасково, два парцела – в Хасково и във Варна, както и къща с двор в Минерални бани. Двата хасковски апартамента са от дарение, останалите имоти купени със заеми. Общата декларирана стойност на недвижимите имоти на Делян Делчев надхвърля 200 000 лв. Акциите от Аптечно-Хасково пък са за 160 000 лв. Купени са пак със заеми, според декларацията му.

Мерцедес Е 200 пък си е купил през миналата година заместник кметът Кирил Керанов. За луксозното возило той е наброил 16 000 лв. Заем от банка за 15 000 лв. на името на съпругата си декларира пред сметната палата заместникът на Георги Иванов.

Покупката на мерцедеса явно е изтощило авоарите на Керанов, защото в графата „банкови влогове” в левове декларира скромните 470 лева. За сметка на това обаче къта от наследство близо 19 000 евро.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини