От х:

Днес в x:

500 с мерак за висшисти, половината – психолози

Наплив на психоложки регистрират в кандидат-студентския център в Хасково

500 зрелостника вече са подали документи за някои от 30-те ВУЗ-а, в хасковския център за кандидатстудентска информация в читалище „Заря“. Кампанията започна от началото на тази седмица и ще продължи до края на другата включително събота и неделя. За да обработят документите на очакваните към 2500 зрелостници, ще се работи на пълно работно време от 8.30 до 18 часа.

До момента, най-много желаещи има за пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Следват Великотърновския и окономическия във Варна. Липсата на мераклии за софийския „Климент Охридски“ се обяснява с факта че университета започва да приема документи от 28-ми този месец.

 

 

 

Любопитен е изборът на бъдещите студенти. Буквално всеки трети избира психология. Техническите специалности засега отстъпва на хуманитарните в избора на кандидатите.

 

Завишение на таксите за изпити регистрират почти всички вузове. Пловдивския е най умерен-30 лв за първи изпит и по 20 лв за всеки следващ. ВТУ бележи завишение-50 лв за първи и 25 за втори и следващ изпит. Най-дебело/без изненада/ излиза кандидатстване в София-60 лв за първи и 40 лв за последващ. Подобни са таксите и в УНСС.

Г.Христов

Димитрия Ночева от Центъра обеща извънредно работно време
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини