От х:

Днес в x:

Без такса „запазено място“ в детските градини през лятото

Има достатъчно места в детските градини успокояват от общината

Родителите на децата посещаващи детски градини няма да плащат такса за запазване на мястото на детето им, докато ЦДГ и ОДЗ са в лятна ваканция. Новината бе съобщена за haskovo.net лично от директорът на „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в община Хасково, Ани Йорданова. Тя бе в отговор на читателски въпрос отправен на редакционната ни поща, ще се запазят ли 10-те лева месечно плащани от родителите досега за запазено място в градините по време на лятната ваканция.

Точно такава е била практиката в предходните години. През тази обаче, 13 от 17-те детски градини в общината излизат антикризисно в двумесечна лятна отпуска. След сериозно обмисляне, администрацията е направила антикризисен жест и към родителите, като ги е освободила от таксата за запазване на местата. Децата, които ще посещават работещите градини през лятото/ 5, 18, 19 и 20-та/ ще го правят това на обичайните условия с обичайната си такса.

„От направените списъци е видно че има предостатъчно места в работещите детски градини, за да се поемат всички желаещи деца“, успокои родителите Ани Йорданова.

Г.Христов

Няма такса"запазено място", успокои Ани Йорданова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини