От х:

Днес в x:

23 °C

Деца обраха църква. Самотен баща се самоуби. Преглед на регионалния печат

"Мъри уреди немска трева за Хасково" Срещата на националният селекционер Станимир Стоилов-Мъри с медиите и обществеността в Хасково е водеща за вестник "Новинар Юг" Селекционерът ни засипа с куп бисери. Първо, ще строи изкуствено игрище в Хасково за което уредил немска настилка. Къде и кога, не се казва. После в интервю на спортната страница обяви, че отборът на България е толкова добър че щеше да е на 16-20 място на Мондиала. На същия на който Франция вече отпадна със само една спечелена точка, а Англия,Германия и Испания треперят да не си тръгнат още в групите. Това даже не е и приказка, прилича повече на бълнуване. А иначе в областния град идния уикенд стартира аматьорски футболен турнир. Над 50 отбора вече са записани. Интересното е че мачовете ще се играят на ..тенис-кортове.

"Криза: всеки трети офис празен" С над 50% са паднали наемите на търговските площи в центъра на града и въпреки това офисите прогресивно се изпразват.

"Кашонът победи плика"-чело на вестника. В кашона била тръжната документация на хасковското сдружение за Хасково, което спечели обществената поръчка за усвояването на 10 млн европейски пари. Другият кандидат -софийският консорциум ТИПС-А побрал документите си само в 1 плик. Вчера кметът Иванов възложи на хасковските бизнесмени да се заемат с подобряването на парковата среда в града.

"Незаконно сметище разболя бебе във Войводово". Оказало се, че хората от хасковското село си избрали да хвърлят боклука до къщата на Катя Узунова. Майката изтърпявала нарастващата лоша миризма, но когато синът и Божирад на година и 10 месеца пипнал обрив, тя не издържала и потърсила правата си. След проверката и на медията, кметът на Войводово се ангажирал да оправи работата. До тогава няколкото жалби до него не били достатъчни да се задейства.

"Самотник с 3 деца се самоуби" водещо на криминалната страница. Трупът на Радомир Колев бил открит в Олу дере край Войводово, удавен. Преди това бащата на три деца искал да се беси. Разделил се с жена си, която не му давала да вижда 3-те си деца. Май пийвал повечко, разказват съседи.

"Деца обраха църква" водещо заглавие във "Хасковска Марица". 13-годишен проникнал в църква в Свиленград и задигнал 1840 лв събрани от продажба на свещи. Помагали, а вероятно и подкокоросвали, са батковци на 17 и 20 години. И тримата са били задържани.

"Кандидат-татко изпревари майки за приемна грижа" чело на вестника. Мъж бил първия посетител на информационната среща за разясняване на платената приемна грижа в Хасково. Общо 25 се появиха на срещата със социалните. Който приеме в семейството си дете от дом получава 130 % от миниалната работна заплата-около 312 лв. Грижата е временна, биологичните родители не губят правата си. Някои биха попитали какъв е смисълът тогава. Травмата за детето което емоционално ще се обвърже с другите деца и после ще бъде отново откъснато от тях, едва ли е по малка от живеенето в постоянна среда в Дом.

"Стартира първата фотоволтаична централа в региона" Тя била в стамболовското село Царева Поляна.

"Музеят съживява древни хора" е темата на броя развита на страница 4-та. Всъщност съживява духът им при изработването на предмети на труда и изкуството. Каква е психиката на древните, които са правили тези неща. Това се питат група археолози начело с местния Станислав Илиев. В статията не е упоменато дали археолозите са наели психолог. Вероятно нямат нужда, засега, от него.

Това бе по интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини