От х:

Днес в x:

Деца обраха църква. Самотен баща се самоуби. Преглед на регионалния печат

"Мъри уреди немска трева за Хасково" Срещата на националният селекционер Станимир Стоилов-Мъри с медиите и обществеността в Хасково е водеща за вестник "Новинар Юг" Селекционерът ни засипа с куп бисери. Първо, ще строи изкуствено игрище в Хасково за което уредил немска настилка. Къде и кога, не се казва. После в интервю на спортната страница обяви, че отборът на България е толкова добър че щеше да е на 16-20 място на Мондиала. На същия на който Франция вече отпадна със само една спечелена точка, а Англия,Германия и Испания треперят да не си тръгнат още в групите. Това даже не е и приказка, прилича повече на бълнуване. А иначе в областния град идния уикенд стартира аматьорски футболен турнир. Над 50 отбора вече са записани. Интересното е че мачовете ще се играят на ..тенис-кортове.

"Криза: всеки трети офис празен" С над 50% са паднали наемите на търговските площи в центъра на града и въпреки това офисите прогресивно се изпразват.

"Кашонът победи плика"-чело на вестника. В кашона била тръжната документация на хасковското сдружение за Хасково, което спечели обществената поръчка за усвояването на 10 млн европейски пари. Другият кандидат -софийският консорциум ТИПС-А побрал документите си само в 1 плик. Вчера кметът Иванов възложи на хасковските бизнесмени да се заемат с подобряването на парковата среда в града.

"Незаконно сметище разболя бебе във Войводово". Оказало се, че хората от хасковското село си избрали да хвърлят боклука до къщата на Катя Узунова. Майката изтърпявала нарастващата лоша миризма, но когато синът и Божирад на година и 10 месеца пипнал обрив, тя не издържала и потърсила правата си. След проверката и на медията, кметът на Войводово се ангажирал да оправи работата. До тогава няколкото жалби до него не били достатъчни да се задейства.

"Самотник с 3 деца се самоуби" водещо на криминалната страница. Трупът на Радомир Колев бил открит в Олу дере край Войводово, удавен. Преди това бащата на три деца искал да се беси. Разделил се с жена си, която не му давала да вижда 3-те си деца. Май пийвал повечко, разказват съседи.

"Деца обраха църква" водещо заглавие във "Хасковска Марица". 13-годишен проникнал в църква в Свиленград и задигнал 1840 лв събрани от продажба на свещи. Помагали, а вероятно и подкокоросвали, са батковци на 17 и 20 години. И тримата са били задържани.

"Кандидат-татко изпревари майки за приемна грижа" чело на вестника. Мъж бил първия посетител на информационната среща за разясняване на платената приемна грижа в Хасково. Общо 25 се появиха на срещата със социалните. Който приеме в семейството си дете от дом получава 130 % от миниалната работна заплата-около 312 лв. Грижата е временна, биологичните родители не губят правата си. Някои биха попитали какъв е смисълът тогава. Травмата за детето което емоционално ще се обвърже с другите деца и после ще бъде отново откъснато от тях, едва ли е по малка от живеенето в постоянна среда в Дом.

"Стартира първата фотоволтаична централа в региона" Тя била в стамболовското село Царева Поляна.

"Музеят съживява древни хора" е темата на броя развита на страница 4-та. Всъщност съживява духът им при изработването на предмети на труда и изкуството. Каква е психиката на древните, които са правили тези неща. Това се питат група археолози начело с местния Станислав Илиев. В статията не е упоменато дали археолозите са наели психолог. Вероятно нямат нужда, засега, от него.

Това бе по интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини