От х:

Днес в x:

Прокуратурата вади всички преписки за кмета Иванов

Обвинителят от пловдивската апелативна прокуратура Мариан Попов от днес е в Хасково и проверява всички преписки за кмета Георги Иванов. Попов е тук по разпореждане на върховната касационна прокуратура.

„Има много материали за разглеждане, ще ми отнеме поне няколко дни. Повече нямам какво да кажа засега“, коментира Мариан Попов.

Според източници на Haskovo.net поредната проверка от върховната прокуратура е разпоредена след жалба по повод отстраняването от търга за 10 млн. лв. на софийския консорциум „ТИПС-А“. Сигналът е от неговия консултант – фирма „Ей Си Екс“. Жалбата е подадена в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ с копия до Главна прокуратура и до ДАНС – дирекция „Контрол - Еврофондове“.

В сигнала си представителите на „ТИПС-А“ твърдят, че от тръжната им документация липсва пакет „Анализни цени“, съдържащ около 900 страници. Според жалбата са изчезнали и няколко поддържащи договора. Изброените липси обаче били описани в предходната част на документацията, подадена за търга.

Представителите на „ТИПС-А“ твърдят в жалбата си, че още при приемането на документите им на 28 май са допуснати груби нарушения на процедурата по закона за обществените поръчки.

Според източници от прокуратурата в Хасково не е изключено сегашната проверка да приключи с възобновяване на някои прекратени преписки.

Преди две години също имаше подобна проверка, а в Хасково бе командирована обвинителката от Върховната прокуратура Мила Георгиева. Тогава някои стари досъдебни производства бяха възобновени и бе повдигнато обвинение за подкуп по случая с фирма „Дусман“ и за безстопанственост – по казуса с БИЛЛА.

Делото за подкуп от „Дусман“ приключи на първа инстанция още миналата година, когато градоначалникът бе оправдан. В момента казусът се разглежда в апелативния съд в Пловдив.

По обвинението за безстопанственост магистратите още не са се произнесли. Поредното заседание по случая с БИЛЛА е насрочено за утре, 24 юни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини