От х:

Днес в x:

1 °C

Прокуратурата вади всички преписки за кмета Иванов

Обвинителят от пловдивската апелативна прокуратура Мариан Попов от днес е в Хасково и проверява всички преписки за кмета Георги Иванов. Попов е тук по разпореждане на върховната касационна прокуратура.

„Има много материали за разглеждане, ще ми отнеме поне няколко дни. Повече нямам какво да кажа засега“, коментира Мариан Попов.

Според източници на Haskovo.net поредната проверка от върховната прокуратура е разпоредена след жалба по повод отстраняването от търга за 10 млн. лв. на софийския консорциум „ТИПС-А“. Сигналът е от неговия консултант – фирма „Ей Си Екс“. Жалбата е подадена в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ с копия до Главна прокуратура и до ДАНС – дирекция „Контрол - Еврофондове“.

В сигнала си представителите на „ТИПС-А“ твърдят, че от тръжната им документация липсва пакет „Анализни цени“, съдържащ около 900 страници. Според жалбата са изчезнали и няколко поддържащи договора. Изброените липси обаче били описани в предходната част на документацията, подадена за търга.

Представителите на „ТИПС-А“ твърдят в жалбата си, че още при приемането на документите им на 28 май са допуснати груби нарушения на процедурата по закона за обществените поръчки.

Според източници от прокуратурата в Хасково не е изключено сегашната проверка да приключи с възобновяване на някои прекратени преписки.

Преди две години също имаше подобна проверка, а в Хасково бе командирована обвинителката от Върховната прокуратура Мила Георгиева. Тогава някои стари досъдебни производства бяха възобновени и бе повдигнато обвинение за подкуп по случая с фирма „Дусман“ и за безстопанственост – по казуса с БИЛЛА.

Делото за подкуп от „Дусман“ приключи на първа инстанция още миналата година, когато градоначалникът бе оправдан. В момента казусът се разглежда в апелативния съд в Пловдив.

По обвинението за безстопанственост магистратите още не са се произнесли. Поредното заседание по случая с БИЛЛА е насрочено за утре, 24 юни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини