От х:

Днес в x:

Езиковата в топ 10 на страната, 5.52 на матурата по БЕЛ!

Езиковата надмина нивото си от предишната година на матурите-5.52 срещу 5.45

Хасковската езикова гимназия "Асен Златаров" е записала резултат 5.52 на матурата по Български език и литература. Корекцията бе направена тази сутрин съвместно от директора на училището Пенка Делиева и началника на образователния инспекторат Иван Панайотов. Данните от вчера бяха, че средния бал по предмета е 5.22, нещо което също отреждаше първо място на Езиковата сред училищата в региона. С коригираната оценка обаче вероятно хасковското школо ще попадне в десетката на страната по успех. Преди две години Езиковата записа подобен бал - 5.54, което я нареди на 7-мо място в България. Резултатите от класирането на следващите 2 училища в областта остават непроменени. ПМГ Хасково регистрира 5.19, а ГПЧЕ „Иван Богоров“ Димитровград - 5.10.

Haskovo.net, първи съобщи оценка 5.52 за матурата по БЕЛ в Езиковата в информация от 2-ри юни. Данните обаче се считаха за неокончателни. Оказа се, че хората на Пенка Делиева са броили точно. Средният успех на школото по всички предмети също е впечатляващ - 5.58!

Haskovo.net с удоволствие прави корекцията, защото такива резултати категорично опровергават преобладаващото мнение, че качеството на образованието в региона е незадоволително. Матурите бяха проверявани централизирано, извън Хасково, а по преценка на експерти тазгодишният изпит по български език и литература бе най-трудният в сравнение с предходните 3 години.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини