От х:

Днес в x:

Замминистър:Контрабандата минава през браздата. Преглед на регионалния печат

"Контрабандните канали минават през Зелената граница". Това твърди бившия замминистър на финансите Георги Кадиев, цитиран от вестник "Хасковска Марица" във водещо заглавие на първа страница. Интервюто е дадено пред информационен сайт. В него бившия вече заместник обяснява че за "качествен" контрабанден канал трябват задължително митничар и човек на МВР. В опит да се заобиколят засилените контролни мерки по Граничните пунктове, контрабандистите се насочват през самата гранична линия, охранявана от гранична полиция. Тъй като контрабандата, особено на цигари, не само че не е секнала, но дори се е увеличила, Кадиев май е прав.

"Пловдивчанин изгоря с 3000 кутии нелегални цигари" Най-популярната напоследък контрабанда. И най-масовата, отговаряща на масовото търсене. 32 годишен пловдивчанин е решил да отговори със съответното предлагане. Човекът претъпкал Корсата си с безакцизни папироси, но бил спипан от полицията на паркинг "Клокотница" в 3.30 сутринта вчера.

"Почва лов на вещици в просветата" От това се опасяват учители и служители в областната просвета по повод информациите, че служителят от министерстовто на образованшието който "изпя"матурата по Български език и литература, ще бъде уволнен. Материалът е водещ на страница втора.Поводът му е да се разбере дали някой от зрелостниците в региона са се възползвали от изтеклата предварително информация. Засега нямало данни за такива.  Това с изтичането на информацията не било рядка практика, призанват с половин уста педагози. Нямало файда обаче, щото текста бил литературна интерпретация и ако тя била лошо направена, без значение дали зрелостникът ще знае предварително темата той ще се провали. Въпросът обаче не е в това а в липсата на равен старт за всички зрелостници. А това че някои не могат да се възползат от предварителната информация си е тяхна работа. Всъщност самите просветници трябва да искат уволнението на къртицата, щото май обществото е по-склонно да почне лов на вещици в системата. Посредственото/и корумпирано според някои/ образование като че ли оправдава за мнозина едно подобно искане. 

"Джипитата се покриха!Болните атакуват спешното" Обичайна практика по празниците. Личните лекари са извън града, а линейките лекуват болежките.

"Шествие върна блясъкът на 24 май" Фоторепортаж от празника в Хасково на цялата страница 4-та.

Нищо за отбелязване на спортна страница.

Това бе по-интересното от днешната преса. И днес, както и вчера "Новинар Юг" не излиза.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини