От х:

Днес в x:

-4 °C

Кметът благослови стадиона на Бербатов в Дървото

Кметът Иванов даде началото на изграждането на бейзболно игрище

С точен удар на бутилка шампанско в кофата на багер, кметът на Хасково Георги Иванов даде началото на строежа на футболно игрище в хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство. Разбиването от първия път на бутилката се счита за благословия за успешно изпълняване на започващото начинание, а за строителите неизменно е добра поличба. Още повече, че бутилката се пръсна от първия път и то без да бъде вързана с въже към целта.

До началото на следващата учебна година, зелената площ зад общежитието ще промени характера си на пасище и ще се превърне в спортен комплекс. На него ще има футболно игрище с размери 60/30 метра с изцяло тревно покритие, комплекс за бейзбол и сектор за тласкане на гюлле. Със собствени средства на школото,близкия склад ще се превърне в съблекални за бани и тоалетни. Собствените средства ще се набират от родителското настоятелство. Могат да са строителни материали или пари. За тези, които не са толкова имотни, се искат по максимум 5 лв от родител.

Иначе, парите по проекта в размер на 50 хиляди лева са отпуснати от фондацията на Димитър Бербатов. Това е поредния спечелен проект от неуморния директор на ПГДС Александър Батимов, похвали го кмета Иванов. За последните години Гимназията по дървообработване и туризъм е спечелила десетки проекти по европейски програми на обща стойност от близо 500 хиляди евро, отчете Батимов. По този начин бе изградена и лекоатлетическа писта с дължина 60 метра, която бе открита официално днес.

Директорът Александър Батимов ипросветния шеф Иван Панайотов предпочитат старомодната първа копка
Днес бе открита нова лекоатлетическа писта

Така, гимназията стана единствена в Хасково с бази за всички видове спортове които се тренират в България, включително и такива които са популярни в чужбина, като Бейзбола и петанката. Школото е оборудвано с модерна зала за Скуош, тенис кортове, фитнес салон, бадминтон-кортове, тенис маси и волейболно игрище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини