От х:

Днес в x:

Кметът благослови стадиона на Бербатов в Дървото

Кметът Иванов даде началото на изграждането на бейзболно игрище

С точен удар на бутилка шампанско в кофата на багер, кметът на Хасково Георги Иванов даде началото на строежа на футболно игрище в хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство. Разбиването от първия път на бутилката се счита за благословия за успешно изпълняване на започващото начинание, а за строителите неизменно е добра поличба. Още повече, че бутилката се пръсна от първия път и то без да бъде вързана с въже към целта.

До началото на следващата учебна година, зелената площ зад общежитието ще промени характера си на пасище и ще се превърне в спортен комплекс. На него ще има футболно игрище с размери 60/30 метра с изцяло тревно покритие, комплекс за бейзбол и сектор за тласкане на гюлле. Със собствени средства на школото,близкия склад ще се превърне в съблекални за бани и тоалетни. Собствените средства ще се набират от родителското настоятелство. Могат да са строителни материали или пари. За тези, които не са толкова имотни, се искат по максимум 5 лв от родител.

Иначе, парите по проекта в размер на 50 хиляди лева са отпуснати от фондацията на Димитър Бербатов. Това е поредния спечелен проект от неуморния директор на ПГДС Александър Батимов, похвали го кмета Иванов. За последните години Гимназията по дървообработване и туризъм е спечелила десетки проекти по европейски програми на обща стойност от близо 500 хиляди евро, отчете Батимов. По този начин бе изградена и лекоатлетическа писта с дължина 60 метра, която бе открита официално днес.

Директорът Александър Батимов ипросветния шеф Иван Панайотов предпочитат старомодната първа копка
Днес бе открита нова лекоатлетическа писта

Така, гимназията стана единствена в Хасково с бази за всички видове спортове които се тренират в България, включително и такива които са популярни в чужбина, като Бейзбола и петанката. Школото е оборудвано с модерна зала за Скуош, тенис кортове, фитнес салон, бадминтон-кортове, тенис маси и волейболно игрище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини