От х:

Днес в x:

Парко съди ЦСКА. Овчар млати дознател. Преглед на печата

Свиленградският бизнесмен Павлин Паришев ще съди ЦСКА, съобщава „Хасковска Марица”. Искът щял да бъде за 21 хиляди лева, колкото му дължал червеният тим за едноседмичния си лагер край границата.

EVN затваря гробницата в Александрово, пише “Хасковска Марица” в другия акцент на първа страница.Музеят ще затвори врати на 10 май за планов ремонт на електроинсталацията.

„Хисаря” с нов зеленчуков пазар, пише още на първа страница. Той ще бъде изграден до края на месеца, средствата одобрени.

Хапваме австралийско агнешко за Гергьовден, акцентира вестникът на втора страница. Българската мръвка се изнасяла за съседна Гърция, където са в дълбока и мрачна криза, та затова ни изяждат агнешкото. Ние ще ръфаме австралийско и новозеландско.

Карат майки да връщат детски, акцент от 3 страница. Държавата си иска 240-те лева, плащани през втората година на детето, ако то е било записано в ясла.

Съветник си търси копютъра от полицията, пише още на страницата. Георги Майоров предал техниката, за да оневини сина си, който бе обвинен в изнудване на малолетна. Сега пък не може да си я прибере.

Седмокласниците задължително на изпит, казва в интервю за изданието шефът на образователния инспекторат в Хасково Иван Панайотов. На 4 страница.

Овчар  млати дознател, пише в заглавие над главата в „Новинар юг”. Разследващият полицай е Николай Койчев, а пастирът – Валентин Вангелов, и двамата от Ивайловград. Всъщност в текста става ясно, че са се млатили взаимно. От ОДП предпазливо коментират, че не могат да кажат кой е крив и кой – прав.

НОИ си иска 2500 лв. от майка, пише в другия акцент на първа страница. Изданието развива темата, която нашумя вчера – майките, чиито деца са били в ясли, трябва да връщат парите. Конкретният случай, цитиран във вестника, е с Петя Янкова, който трябва да възстанови два бона и половина. Тя ще оспорва в съда.

Географията пак хит за втората матура, акцент от втора страница. Над половината зрелостници в областта са избрали този предмет.

За гергьовден – и афганистанско агнешко, допълва изданието по темата за предстоящите празници.

Какво като е афганистанско. Ще го прекараме и него.

Младоженец си вкара автогол в Созопол, пише на спортната страница. Не търсете метафора, автоголът е истински. Става дума за защитника на „Димитровград” Георги Петков.

Часовник менте води Гунди в хасковска фамилия – разказ по спомени за синята легенда в Хасково – на 7 страница.

Днес пък Иван Вуцов идва в града, за да основе фен клуб на Гунди. Текстът е на 12 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини