От х:

Днес в x:

Бърз съд за мафията. Преглед на националния печат

"Сега": МВР си прави спецсъд за бърза битка с мафията

Присъда за 45 дни по тежки дела за организирана престъпност и корупция на първа инстанция. Това обещава МВР, ако се реализира идеята за създаване на специализирани съд и прокуратура срещу мафията и корупцията. Вчера предложението бе разкритикувано остро от съдии, адвокати и правозащитници като извънредна мярка без сигурен ефект.

"Стандарт": Детектор на лъжата за Антимафия

Магистратите, които ще съдят мафията и корумпирани министри и чиновници, да минават през детектор на лъжата. Това поиска вицепремиерът Цветан Цветанов вчера на кръгла маса, посветена на борбата с организираната престъпност и корупцията.
"Магистратите ще бъдат предлагани от министъра на правосъдието и назначавани от Висшия съдебен съвет. Преди това обаче всички служители в специализираните съдилища ще трябва да минават проверка през полиграф", уточни МВР шефът.

"Монитор": Магистралите и метрото готови до две години

В средата на 2012 г. в България ще са готови три магистрали - "Марица", "Тракия" и "Люлин", както и метрополитенът в София. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов, след като направи първа копка на 32-километровия участък на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Нова Загора (лот 2). Освен това ще са готови и проектите за някои отсечки от магистрала "Струма", северната скоростна тангента на София и аутобана от София до Ниш. В момента се разработват схеми и за изграждането на магистрала "Хемус" от София до Варна, допълни премиерът Борисов.

"Сега": Дянков заложи оставката си срещу вдигане на данъци

Никакви основни данъци няма да се пипат до края на годината. Това е обещал вицепремиерът Симеон Дянков на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Става въпрос за трите основни данъка - ДДС, данък печалба и този върху доходите на физическите лица - 10%, обясни председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

"Новинар": Борисов си писа много добър (5)

Много добър (5) е оценката, която министър-председателят Бойко Борисов постави за управлението на ГЕРБ до момента. Пред "Икономика ТВ" премиерът обясни, че антикризисните мерки, които правителството ще обяви в сряда, няма драстично да се отразят на стандарта на живот на българите. Той отказа да уточни дали ще бъде увеличен Данък добавена стойност (ДДС).

"24 часа": Министър на Станишев и Мургина на съд

Две дела срещу ВИП клиенти на правосъдието влизат отново в съда.

Прокуратурата внесе вчера обвинителен акт за безстопанственост срещу бившия земеделски министър Валери Цветанов за заменки на имоти в Монтана, Ямбол, Пловдив, Варна и Видин.

Цветанов бе министър в кабинета на Станишев от квотата на ДПС. Внасянето на делото в съда се забави заради жалби на адвокати срещу частично прекратяване на обвинението, обясни Софийският градски прокурор Николай Кокинов. Цветанов ще отговаря за заменки на гори, одобрени в края на февруари м.г. Сделките по тях не били финализирани до 1 март, когато влиза в сила мораториум. Така бюджетът бил ощетен с над 200 275 лв.

За втори път в съда влиза делото срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина.

"Монитор": Агнешкото ни в Гърция, ядем австралийско

Има информация, че агнешкото месо няма да стигне за Гергьовден, това каза вчера министърът на земеделието Мирослав Найденов. „Хубавото е, че износът е бил добър за Великден, което означава, че има валутни приходи за държавата. Щом са свършили агнетата и цента е висока, значи нещата не са толкова драматични при животновъдите", посочи министърът. Българският пазар няма да остане без агнешко месо, увери д-р Найденов.

В момента по големите магазини може да се купи агнешко месо, внесено от Нова Зеландия и Австралия. Цената му е 8,50-9 лева за килограм. Българското агнешко обаче е по-скъпо, отколкото по великденските празници.

"Стандарт": Путин хвърли око на Велинград

Руски ветерани ще ближат рани във Велинград. Лично съветникът на премиера Владимир Путин по военните въпроси - генерал Варанин, пристига за оглед в курортния град. Лековитата минерална вода и модерните СПА центрове са впечатлили Кремъл, който търси подходяща база за лечение на своите бивши и настоящи рейнджъри. Руснаците са готови не само да наемат хотели, но и да купят или построят възстановителни центрове. Местните зевзеци вече се шегуват, че след като дълго време бе наричан Беевград заради местния феодал Фидел Беев, Велинград може да се прочуе като Путинград.

"24 часа": Кардам, царският син в кома, на разпит

Княз Кардам, който е в кома след тежка катастрофа през август 2008 г., е призован на дело в София. Викат го заради забраната за сеч в 4500-те декара гори в Боровец, оспорена от баща му Симеон Сакскобургготски и вуйна му Мария Луиза.

Тъй като разрешителните за сеч и извозване на дървесина са издадени на името на дружество "Кардам", в което царският син е съдружник, той трябва да знае за процеса. С този мотив административният съд - София-област, му изпрати призовка в Мадрид.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини