От х:

Днес в x:

Ученици заместват майките на изоставени деца

Децата на "Климент Охридски" влязоха в ролята на родители

4-класниците на "Климент Охридски" заместиха поне за малко липсващата майчина грижа за мъниците в Дом за медико-социални грижи в Хасково. На харизаните за отглеждане от държавата деца, климентовци занесоха памперси, мокри кърпички и лакомства. Най - красивото в случая е, че инициативата е без повод.

Идеята хрумнала в разговор с доброволците на Младежкия център. За да наберат парички, учениците изработили мартеници, поставки и кошнички за великденски яйца и празнични картички. После ги продали на близки, познати и родители и събрали 200 лв. Цялата сума до стотинка отишла за хигиенни пособия и сладки. Дарението бе занесено лично от над 40 четвъртокласника, които използваха посещението за да си поиграят с дечицата в дома.

Със собствени средства те закупиха стотици памперси

В Дом медико-социални грижи се отглеждат деца от 0 до 3 години. Преди битуваше мнението, че това са главно сираци. В действителност, огромното мнозинство деца са пратени от живи и здрави родители, които ги навестяват веднъж на 6 месеца, колкото да не загубят родителски права.

Г.Христов

За изоставените деца днес бе малък празник
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини