От х:

Днес в x:

24 °C

Прецедент: 70 българи създават младежко ДПС. Медицинският колеж възкръсва. Преглед на печата

Прецедент: 70 българи създават младежко ДПС, пише в заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Структурата се прави в Свиленград, където допреди години имало само едно турско семейство. Младите имат нюх, знаят в коя партия да се влеят, коментира депутатът Юнал Лютфи, който присъствал на учредяването. По думите му над 5000 млади кадри на доганистите били в управлението на държавата.

50 суперавтомобила парализират Хасково, пише в другия акцент на първа страница в броя. Става дума за второто издание на „Писта Хасково – затворен маршрут”, което ще се проведе на 15 и 16 май.

Ток удари полицай заради крадци, пише в акцента на криминалната страница. 25-годишният Мирослав Маринов пострадал от токов удар, докато проверявал цистерна на гарата в Димитровград.

Касата плаща на лекарите за март, пише още на страницата.

Какви времена доживяхме – плащането на заплати да се превръща в новина.

50 000 автомобила задушават Хасково, пише в рубриката „Тема” на броя на 4 страница. А темата е стряскащото увеличаване на возилата в областния град – само за 4 месеца с 12 000.

Любимец удави Дунав с 10 души, пише в акцента на спортната страница. Отборът на Любимец направил равен с домакините на стадиона в Русе и папарил надеждите им за елита.

Медицинският колеж възкръсва, пише във водещия материал на първа страница в „Новинар юг”. Информацията е от ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков. Документите щели да бъдат внесени в Националната агенция за оценка и акредитация, при положителен резултат още наесен колежът ще отвори врати.

3 военни имота за Хасково, акцент от втора страница. Министър Аню Ангелов прави жест за родния си град, допълва изданието. Имотите са – бившият затвор и КЕЧ-а на ул. „Дунав”, както и бившият щаб на дивизията на бул. „Раковски”.

Интервю с военния министър Аню Ангелов е публикувано и на 5 страница.

Хасково газифициран до 2015 година. Това твърди в интервю за вестника шефът на подрегион „Хасково” в „Ситигаз” инж. Васил Василев. По думите му още от края на тази година в „Орфей” щели да се топлят на газ.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини