От х:

Днес в x:

Прецедент: 70 българи създават младежко ДПС. Медицинският колеж възкръсва. Преглед на печата

Прецедент: 70 българи създават младежко ДПС, пише в заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Структурата се прави в Свиленград, където допреди години имало само едно турско семейство. Младите имат нюх, знаят в коя партия да се влеят, коментира депутатът Юнал Лютфи, който присъствал на учредяването. По думите му над 5000 млади кадри на доганистите били в управлението на държавата.

50 суперавтомобила парализират Хасково, пише в другия акцент на първа страница в броя. Става дума за второто издание на „Писта Хасково – затворен маршрут”, което ще се проведе на 15 и 16 май.

Ток удари полицай заради крадци, пише в акцента на криминалната страница. 25-годишният Мирослав Маринов пострадал от токов удар, докато проверявал цистерна на гарата в Димитровград.

Касата плаща на лекарите за март, пише още на страницата.

Какви времена доживяхме – плащането на заплати да се превръща в новина.

50 000 автомобила задушават Хасково, пише в рубриката „Тема” на броя на 4 страница. А темата е стряскащото увеличаване на возилата в областния град – само за 4 месеца с 12 000.

Любимец удави Дунав с 10 души, пише в акцента на спортната страница. Отборът на Любимец направил равен с домакините на стадиона в Русе и папарил надеждите им за елита.

Медицинският колеж възкръсва, пише във водещия материал на първа страница в „Новинар юг”. Информацията е от ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков. Документите щели да бъдат внесени в Националната агенция за оценка и акредитация, при положителен резултат още наесен колежът ще отвори врати.

3 военни имота за Хасково, акцент от втора страница. Министър Аню Ангелов прави жест за родния си град, допълва изданието. Имотите са – бившият затвор и КЕЧ-а на ул. „Дунав”, както и бившият щаб на дивизията на бул. „Раковски”.

Интервю с военния министър Аню Ангелов е публикувано и на 5 страница.

Хасково газифициран до 2015 година. Това твърди в интервю за вестника шефът на подрегион „Хасково” в „Ситигаз” инж. Васил Василев. По думите му още от края на тази година в „Орфей” щели да се топлят на газ.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини