От х:

Днес в x:

Куйович съди втори журналист от Хасково

Наркобосът Будимир Куйович

След като започна няколко дела за клевета срещу репортера на „Хасковска Марица” Христо Христов, днес наркобосът Будимир Куйович вкара в съдебната зала на Софийския районен съд втори журналист от Хасково. Това е кореспондентката на Българското национално радио Дора Атанасова. Бандитът я съди за клевета. По време на процеса срещу него в Хасково - за организиране на престъпна група за наркотици, Дора Атанасова огласила съдържанието на специалните разузнавателни средства, от което наркобосът се почувствал обиден,  засегнат и оклеветен.

Haskovo.net припомня, че всички от бандата на Куйович бяха осъдени, а присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд и вече не подлежи на обжалване. Самият Куйович отнесе 16 години затвор.

По време на процеса днес в София адвокатката му – Елеонора Дулендарова, е поискала магистратите да изискат протокола от разпита на Дора Атанасова от ДАНС.  Агентите питали кои са източниците на журналистката, които са й разказали съдържанието на специалните разузнавателни средства. По информация на Haskovo.net Дора Атанасова е отказала да им ги съобщи.

По въпроса за източниците на информация Върховният касационен съд се е произнесъл с две тълкувателни решения. Според върховните магистрати журналистите имат право да не издават източниците си дори пред съд.

Другото искане на Дулендарова било Хасковският окръжен съд да отговори на софийските си колеги дали Дора Атанасова е била допускана да чете секретните материали по делото срещу наркобоса Куйович. Припомняме, че процесът бе при закрити врати именно заради използваните специални разузнавателни средства.

В крайна сметка делото срещу кореспондентката на БНР било отложено за месец май.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини