От х:

Днес в x:

Вместо залесяване, зелен хайвер за 6-класници

Младежки парламент Димитровград залесиха 10 дръвчета

6-класници от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград чакаха половин час в парк „Марица“ да им доставят фиданки за  залесяване. По план на местната община днес в бригадирския град трябваше да бъдат боднати 900 дръвчета от вида „Атласки кедър“. Това е част от инициативата „Голямо пролетно почистване“.

По-голямата част от дръвчетата трябваше да бъдат посадени в парк „Марица“. Началото бе обявено за 15 часа. Цял клас деца от "Пенчо Славейков" бяха пристигнали 15 минути по-рано, а четвърт час по-късно още не бяха видели ни дръвчета, ни някой общински служител, който да им обясни къде да залесяват. Иначе по план дори и дупките трябваше да бъдат готови. „Казаха ни, че в живота си всеки трябва да засади поне едно дърво. Ние искахме да засадим 20“ обясниха деца и учители, насядали оклюмали по земята. 50 метра по-нагоре, от младежкия парламент в Димитровград забучиха 10 фиданки. Тук нещата бяха по-добре организирани. Дупките бяха направени от общинската почистваща фирма, а парламентаристите само заравяха корените.

В същото време 6-токласници се чудеха къде в огромния парк ще залесяват те

Общо 1800 фиданки бяха предоставени безвъзмездно на Димитровград от Хасковското държавно горско стопанство. По план 900 трябва да се засадят в града, а още 900 по селата от общината.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини