От х:

Днес в x:

На час по 300 хасковлии се подписват срещу садисти над животни

Потомствения стопанин на кучета, Ангел спря разходката на своето Чао-чао за да се подпише под искането

Хасковлията още не е забравил какво е състрадание, дори и когато е към животните. По 300 наши съграждани се подписват на всеки час в пунктовете за събиране на подписи срещу садисти над животни. Подписката, организирана като продължение на групата в социалната мрежа Фейсбук, цели събиране на максимална обществена подкрепа за промяна в наказателния кодекс и налагане на по-сурови санкции на тези, които тероризират домашните животни. Поводът е зверското осакатяване на кучето Мими от Дряново.

В Хасково днес бяха организирани два пункта. Единият бе на входа на Кенана, традиционното място за разходка на домашни кучета. Другият бе поставен на площад „Общински” за да събере мненията и на не-толковавърлите привърженици на домашните любимци. Така обясни един от организаторите на подписката Злати Канева. Оказа се че гражданите проявяват съпричастност и без да са с каишка и домашен любимец на нея. Тинейджърите на 100% са „за” по строги наказания, на 100 % са в подкрепа и хасковлиите над 50 години. Само средната възраст при това мъжете, отбелязват че садизъм може и да е начинът по който се решава проблема с бездомните кучета. При липса на приюти те порсто се убиват. Най-крайни в отрицателните си оценки бяха част от жените, без връзка с възрастта. Според тях бездомните кучета са развъдник на болести и подобен закон би могъл да ограничи справянето с тях, дори когато е за доброто на децата ни.

Децата се радваха на кучетата дори и когато те са само играчки

Организаторите обаче подчертаха, че са за решаването на пробелмите с бездомните псета , но без излишната жестокост граничеща със садизъм както в случая с Мими. Искането в подписакта е за затвор на такива мъчители от 2 до 5 години. В момента санкцията за подобно деяние е само парична. При това от 500 до 1000 лв.

Г.Христов

Изискване в подписката да участват само пълнолетни, спря много желаещи да се включат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини