От х:

Днес в x:

Уволнен митничар става шеф на лесничейство. Доят ни с такса превод. Преглед на печата

Уволнен митничар става шеф на лесничейство, информира в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Омаханият от митниците Михаил Михайлов се стяга за началник на горските в Свиленград. Сега учел задочно в лесотехническия, допълва изданието.

Българчетата 42-ри по грамотност в света, пише в другия акцент на първа страница. Това показва изследване по програма за международно оценяване, в което са участвали деца от 57 държави. Всъщност под „грамотност” се имало предвид не правилното писане и четене, а способността на учениците да извличат информация от текста, да я анализират и оценяват. Това според общото разбиране не е грамотност, а интелигентност. И тук вече бедата не е само в образованието, а в съвкупност от много други фактори.

Размразиха магистрала „Марица”, пише на втора страница. Седмица след като Бойко Борисов дойде на терен да види какво е състоянието на строения вече 18 години аутобан, валяците и багерите са се размърдали. Премиерът обеща не по-късно от 15 август тази година да реже лентата. Иначе нямало да излезе в отпуска.

Мъж на косъм от смъртта след спор за музика, акцент на 3 страница. Става дума за инцидента в Гарваново, при който 57-годишният Данчо Колев бе наръган с нож в корема.

Издирват по домовете туберкулозни пациенти, заглавие от 4 страница. Темата е вчерашния брифинг, посветен на деня за борба със заболяването.

Работи се по разсипване на щангите, твърди Иван Абаджиев в интервю на 5 страница.

Колани и волани красят роклята, акцент от забавната 12 страница. Аксесоарите придавали сексапил.

Истината е, че няма ли жена под роклята, ни волани, ни молани могат да спасят положението.

Спешното остана само по шеф, съобщава в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. От първи април в най-натовареното отделение на болницата остава само д-р Димитър Кючуков, който ще бъде началник на себе си. Останалите доктори напуснали, последният – д-р Сезен Мюмюн ще работи до 1 април.

Доят ни с такса „превод”, пише в акцента на втора страница. СИбанк, чийто шеф е приятелката на премиера – Цветелина Бориславова, обслужава КАТ и съда. За всяка сума взема такса „превод” от 2 лева.

Скандалджия корми Пушкин, пише в акцента на 3 страница. Пушкин е наръганият Данчо Колев от Гарваново.

Изпъдиха такситата от ХЕИ, пише още на страницата. Вчера служители на общината разкарали жълтите коли от стоянката до санитарната инспекция и сложили прегради.

Сватът Моллов ме бутна от върха в щангите. Думите са на Иван Абаджиев, с когото и „Новинар юг” публикува интервю в броя си.

Мюсюлмани купуват камбана на Корен, заглавие на материала на 7 страница, под рубриката „BG сиромашия”.

Любопитен материал на 12 страница – „Димитровградчани водят с 1.2 промила на хасковлии”. След като в бригадирския град монтираха дрегер в дискотека, такъв сложиха и в „Шок” в Хасково. Най-високият резултат в Димитровград обаче бил 4.7 промила, докато хасковлии се излагат с позорното 3.5 промила. Мачът обаче още не е свършил, така че нищо не се знае.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини