От х:

Днес в x:

ВМРО Хасково минава в НИЕ

Областният шеф на ВМРО Николай Кючуков (с червената риза). Вляво от него е д-р Георги Николов

Хасковската структура на ВМРО се влива в новата партия ВМРО-НИЕ. Това обявиха днес на брифинг от областното и общинското ръководство на воеводите. Абревиатурата в новото име на партията означава „Национален идеал за единство“.

Освен структурата от областния град, към НИЕ се пресъединяват и организациите от Харманли и Ивайловград. Свиленградчани още мислели, но там част от ръководството е склонно да подкрепи Каракачанов, смятат запознати с партийните дела.

ВМРО се цепи след неуспешния опит да свалят от поста председателя Красимир Каракачанов на последния партиен конгрес. Тогава недоволните от политиката му готвеха за поста пловдивския кмет Славчо Атанасов. Лидерът на новата партия ВМРО-НИЕ пък е неговият заместник в пловдивската общинска администрация Петко Атанасов.

Очакваме с декларации в подкрепа на НИЕ да излязат организациите в цяла Южна България, заяви днес шефът на ВМРО в Хасково Николай Кючуков. По думите му до два месеца трябва да се проведе и конгрес на новата партия, на която да се избере ръководство.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини