От х:

Днес в x:

ВМРО се явява самостоятелно на парламентарните избори

ВМРО ще се явят самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обяви в студиото на БНТ лидерът на войводите Красимир Каракачанов.

Все още се търси най-подходящата президентска двойка за този вид избори. Един или двама от хората, които са номинирани за президентската двойка са нови лица, а другите са свързани повече с идеологията и историята на ВМРО, обясни Каракачанов, но не уточни имена.

Участието в едни или други избори не е проект, ние влизаме в тази битка за всички идеи, които изповядваме, каза Каракачанов. Той не се страхува да влиза в битки и е готов за тях.

Красимир Каракачанов не пропусна да коментира и новия политически проект "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев: "Новият политически проект търси да си купи партия от женския пазар." Това е кьорфишек, убеден е Каракачанов.

Сега гледаме поредния нов проект, а в България в последните години се говори само за проекти, отбеляза Каракачанов, който е убеден, че това са проекти за власт, а не на идейна основа.

Войводата е възмутен, че човекът, който три месеца и половина е в нарушение на Конституцията, говори за нов морал и отношение. "Чакаме арменския поп, отсече Каракачанов за решението на КС за двойното гражданство на Кирил Петков.

За Каракачанов в политиката би следвало да присъстват субекти, а не проекти. На България не са необходими проекти, а ясни субекти, каза Каракачанов.

Той е разочарован от поведението дори и на системни партии с дълъг парламентарен опит, които в предишните две народни събрания дори не са направили опит да съставят правителство, "не намерили куража да седнат на една маса като нормални хора".

Според Каракачанов коалицията никога не се е превръщала в лоша дума, а проблемът не е в думата, проблемът не е дори в различните политически формации, проблемът е, че няма истински политически партии, изтъкна бившият вицепремиер.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини