От х:

Днес в x:

Ваня Нушева, "Прозрачност без граници": Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали

Внушенията за изборни фалшификации не са се оправдали, а машинното гласуване е имало силно позитивно въздействие на тези избори. Това обясни Ваня Нушева, експерт в "Прозрачност без граници".

Според нея, възможностите за грешки и боравене с бюлетините, неправилното броене, съзнателното манипулиране на изборните резултати са практики, които са намалели при машинното гласуване.

"В сравнение с предходни избори продължават практиките за въздействие на избирателите чрез предоставяне на дарения, на социалните помощи, на средства в натура. Това е практика, която продължава да се използва особено в малките населени места, особено при социално уязвимите граждани. Трябва да се замислим каква е ролята на различните институции. Включително на социални служби. Това е въпрос, на който трябва да намерим решение.

Продължава да стои на дневен ред и начинът, по който се съставят избирателните списъци. И на предишния тур и на сегашния тур получавахме обаждания от граждани, които не могат да гласуват поради факта, че постоянния и настоящия им адрес са на различни места. Хората в съвременния свят са изключително мобилни", казва Нушева.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кр
    КРАНТО МАЛОУМНА
    0 0
    14:02, 22 ное 2021
    Ти сега рови в машините лично и видя че няма фабрично вграден блу тут за да ги ръчкат ли? :)
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    14:04, 22 ное 2021
    Що не сформирате екип от някой технически университет катедра електроника и те да проверят, какви са схемите на машините? :) ама пред камерите! Не у некое мазе ;)
Последни новини