От х:

Днес в x:

Кметът Колешев: Бончо е луд, остави трупа на баща си да се вмирише заради пенсията

Кметът на Книжовник Наско Колешев

„Бончо Тодев, за когото писахте, че съм млатил със стол, е луд. Той е лежал в психиатрия, освидетелстван е. Трябваше ли да търпя изстъпленията му?“ Това заяви за Haskovo.net днес кметът на хасковското село Книжовник Наско Колешев по повод вчерашната публикация „Кмет млати пенсионер със стол. Осъден на пробация“.

Вчера, преди да бъде публикувана информацията за осъдения на пробация Колешев, репортер на Haskovo.net се свърза с него по телефона, уведоми го за престоящата публикация и го помоли за коментар. Селският управник отказа.

След публикацията обаче той заяви, че е обиден от заглавието, според което излиза, че е „млатил един безобиден пенсионер“. „Бончо не е безобиден, той на моменти е опасен. Ако трябва, пак ще го набия“, заяви Колешев. По думите му той като кмет е длъжен да опазва реда в селото.

Като премир за невменяемостта на Бончо Тодев Наско Колешев описа случай от миналата година, когато починал бащата на 64-годишния мъж. „Държал го три дни вкъщи, за да изчака датата за получаване на пенсията му и да я прибере. После е щял да го зарови в градината. Открихме трупа вмирисан в къщата“, разказа потресаващ случай кметът.

Относно изнесените факти в публикацията Колешев призна, че са достоверни. Те описват случилото се в съда. „Преценихме с адвоката ми, че не си струва да губя време в съдебни разправии, затова се съгласих на споразумение, с което на практика се признавам за виновен“, разказа Колешев. Споразумението между него и прокуратурата е било одобрено от съда на 15 февруари. „Веднага след това аз събрах хората в селото и им съобщих за пробацията“, заяви селският кмет.

Според юристи Колешев вероятно е приел споразумението по повдигнатото му обвинение в нанасяне на средната телесна повреда, защото не е искал да рискува. Ако беше получил присъда „лишаване от свобода“, макар и условна, това щеше да предизвика отстраняването му от длъжност. При пробацията не се предвижда такава мярка, обясниха адвокати.

Тъй като при спречкването между кмета и 64-годишния Бончо Тодев са присъствали още няколко души, те са могли да свидетелстват в съда и защитникът му да поиска оправдателна присъда. Но явно Колешев не е искал да рискува, предполагат юристи. Или пък нещата не са били съвсем такива, както ги описва кметът.

Случката, заради която Наско Колешев получи присъда „пробация“, се е разиграла сутринта на 30 юни миналата година. Тогава, предизвикан от реплика на Бончо Тодев, Наско Колешев замахнал срещу него със стол от заведението и му счупил кост на лявата ръка. По преценка на съдебния лекар нараняването е „средна телесна повреда“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини