От х:

Днес в x:

Тираджия с летни гуми блокира симеоновградския път

Камионът след няколко опита за изтегляне

Шофьор на тежкотоварен камион успя да се хлъзне и заседне в канавка на чист път няколко километра след Узунджово в посока Симеовоград. Въпреки, че трасето бе изчистено до асфалт и надлежно опесъчено, водачът на камиона загубил управление и след пирует заседнал в крайпътната канавка. Возилото се бе наклонило опасно, а задницата му изцяло затваряше дясното платно на движение. На място пристигна екип на гражданска защита. Тяхната Газка обаче не успя да помръдне камиона, само го издърпа малко напред. След няколко опита камионът заседна здраво, но поне задницата му  освободи отчасти пътя. Два часа след инцидента все още се чакаше верижна машина, която трябваше да измъкне возилото.

Пред екипът ни водачът Димитър Димитров от София разви версията, че малко преди инцидента спрял, за да махне веригите с които бил „обут“. След това се качил в кабината и дал газ, но вместо да потегли по пътя, камионът занесъл. „Не видях къде е банкета“ чистосърдечно си призна шофьорът. Това обаче което се виждаше с просто око бяха износените гуми като задния чифт бяха летни.

Шофьорът Димитров с лопатата се опитваше да освободи предната гума

Димитров бил натоварен с натурални сокове, които транспортирал от склад в Кърджали за миньорите от рудниците в Гълъбово.

Г.Христов

Газката на гражданска защита /в оранжево/ се оказа лека категория за камиона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини