От х:

Днес в x:

Трети граничен полицай зад решетките

Трети полицай от граничния пункт „Капитан Петко войвода“ бе арестуван днес следобед от отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР. Мариян Делчев е заподозрян в незаконно пропускане през пункта на лица с наложена забрана да напускат страната.

На 18 февруари бе задържан първият граничар от пункта - Атанас Атанасов. Той бе арестуван при опит да пропусне под чуждо име и с чужди документи две жени, пътуващ с такси. По-късно полицията арестува и таксиметровия шофьор Ярослав Иванов и зет му Георги Льондев. Хасковският окръжен съд наложи на тримата мярка за неотклонение „парична гаранция“ по 10 000 лв. Тримата нямали пари и обжалваха размера на гаранцията си пред апелативния съд в Пловдив. Там обаче мярката им бе променена в „задържане под стража“.

На 27 февруари по същите обвинения бе арестуван и колегата на полицая Атанасов – Христо Христов. Той е с гаранция от 5000 лв.

Според прокуратурата граничарите са участвали в престъпна група, която срещу около 200 евро на човек е прекарвала през границата лица със забрана да напускат страната. Все още се уточнява дали сред тях има изявени престъпници.

По информация от разследването днес при задържането на Мариян Делчев спецченгетата са проверили и служебните каси на колегите му от граничния пункт. В тях намерили смущаващи документи – копия от декларации, паспорти, лични данни, които са иззети. Тепърва ще се изяснява дали тези книжа са съхранявани в сейфовете с престъпни намерения.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини