От х:

Днес в x:

Петима зрелостници получиха специалната стипендия „Кърджали” за 24 май

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година лично от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството за Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Градската градина, пред Паметника на освободителите.

Стипендията получиха Мелин Вели - ученика от XII клас  в СУ „Йордан Йовков”, Весела  Добрикова- ученичка от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”, Рефик Тефик ученик от 12  клас на СУ „Отец Паисий“, Мелвин  Сюлейман – ученичка от 12  клас в СУ ,,Петко Рачов Славейков” и Едис Наим е ученик от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”.

 Всички те са предсрочно приети във Висши учебни заведения в България и чужбина поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите. Разработили и  публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини.

Община Кърджали връчва специалната стипендия Кърджали от 2006 година. 

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини