От х:

Днес в x:

Матрици за фалшиви монети спряха митничарите на границата ни с Турция

Изображение 1 от 4
    Контрабандно оборудване за изработка на монети иззеха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“. Матриците за фалшификати са открити проверка на камион от Турция при влизането му в страната ни на 3 май.

    Инспекцията е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.
    Водачът на камиона, в който са открити матриците, предоставя редовни документи за превозвана групажна стока от Турция за Западна Европа. Въпреки това превозното средство е отклонено за щателна проверка от митническите власти. Направен е преглед и с рентгенова апаратура, именно при която са набелязани необичайни плътности в превозвания товар. Сред редовните стоки са установени недекларирани 9 матрици за изработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за топене на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 мерки за пръстени и 3 калъпа.

    На някои от матриците има обозначения за монети с датировка от 1922 г., което би могло да означава, че са предназначени за изработка на реплики на монети, които са извън обръщение, но са били платежно средство от конкретната година.

    Сред недекларираните стоки са открити и кашони с 12 машини за преброяване на банкноти.
    На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини