От х:

Днес в x:

Световната банка налива 1,9 млрд. долара в Украйна през следващите 18 месеца

Поделението на Световната банка за инвестиции в частния сектор (IFC) се очаква да финансира проекти за 1,9 милиарда долара в Украйна през следващите 18 месеца. Това коментира служител на International Finance Corporation пред агенция Ройтерс.

Повече от половината от тези средства се покрива от собствената сметка на IFC, докато останалата част идва от партньори като западни правителства и Европейската комисия, посочи Лиза Кестнер, регионален мениджър на IFC за Украйна.


Някои от средствата се предвижда да бъдат безвъзмездни, но други ще бъдат под формата на гаранции, което позволи на IFC да измести акцента си върху инвестициите, каза още тя.


„Това ще ни позволи да започнем да разглеждаме инвестиции, които са по-дългосрочни по своята същност и са по-фокусирани върху капиталовите разходи, които са по-високорискови, защото това са активи, които всъщност за съжаление могат да бъдат повредени, докато конфликтът продължава“, отбеляза Кестнер в интервю за Ройтерс в кулоарите на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.


Очаква се следващият кръг инвестиции да включва проекти като речния транспорт по река Дунав или производство на енергия от слънце и вятър.


След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. IFC е финансирала проекти на стойност 1,1 милиарда долара, припомня Ройтерс.

 

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини