От х:

Днес в x:

ВиК-Хасково прогнозира преизпълнение на инвестиционната си програма за втора поредна година

Изображение 1 от 3

    След преизпълнението на инвестициите, заложени в програмата на ВиК -Хасково за 2023 година, шефът на дружеството инж. Божидар Желязков смята, че това ще се случи и през настоящата.

    Инвестиционната програма, която се изпълнява е на база подписан договор между ВиК-Хасково и ВиК асоциацията в региона. Тя е от 206 година с действие до 2030 година. В нея ясно са регламентирани инвестициите, които ВиК -Хасково трябва да изпълни, припомни инж. Желязков. Той посочи, че през миналата година за първи път от 2016 година насам водното дружество е преизпълнило инвестиционната си програма. При заложени вложения от около 1,3 млн.лв, дружеството е инвестирало в различни подобрения и проекти по ВиК инфраструктурата над 1,8 млн.лева.

    Повечето пари са дошли от повишаване на събираемостта и приходите, а в същото време и намаляване на загубите на вода, поясни шефът на ВиК-Хасково. Въпреки, че в момента финансовото състояние на дружеството е доста добро, сумите, които се инвестират не са на необходимите нива, тъй като за подмяна на водопроводи и канализация са необходими огромни средства, посочи още инж. Божидар Желязков. Той е оптимист и очаква сериозно преизпълнение и на заложените 1,2 млн.лв.инвестиции за настоящата година. Включително и днес се работи по подобряване на инфраструктурата посочи Божидар Желязков. Работни групи на ВиК са на терен в симеоновградското село Дряново, където се подменя 1 километър водопровод.

    В хасковския квартал „Бадема“ ВиК също работи в участък. А през следващата седмица започва почистването на кладенци в общините Димитровград и Харманли.

    Шефът на дружеството коментира темата след заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК. След като преди десетина дни провеждането на заседанието отпадна заради липса на кворум, днес присъстваха 79.71% от имащите право на глас.

    И по четирите точки от дневния ред- инвестиционната програма на водното дружество за 2024 г., годишния отчет за дейността, изпълнението на бюджета и новия бюджет на Асоциацията не се постигна съгласие. 68.65% от присъстващите общини гласуваха „За“ дневния ред, а 31.35% - „Против“. Отрицателния вот е от Хасково по решение на Общинския съвет. За вземане на решение са необходими 3/4, или 75% от гласовете.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Тв
      тва хубу
      2 0
      13:26, 18 апр 2024
      ама цената на водата ше намалите ли?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини